Grand Hotel Stamary - Zakopane

Grand Hotel****Stamary Wellness&Spa mieści się w budynku z 1905 roku. Nazwa Stamary to pseudonim artystki estradowej Marii Budziszowskiej, która była pierwszą właścicielką hotelu i jego fundatorką. Hotel gościł takie sławy jak: Ignacy Paderewski, Ignacy Daszyński, Wojciech Kossak, Maria Pawlikowska-Jasnorzewska oraz Józef Piłsudski.

Dzisiaj hotel łączy piękną formę architektoniczną i stylowe wnętrza. To miejsce gdzie przeszłość spotyka teraźniejszość, tworząc niepowtarzalną atmosferę. Atutem hotelu jest luksusowe spa o powierzchni 600 m2 z 8 gabinetami zabiegowymi. Do dyspozycji Gości: basen, sauny (fińska, turecka, na podczerwień), jacuzzi, studio cardio, ścieżka Kneippa.

Hotel Stamary oferuje 3 profesjonalne sale konferencyjne, idealne do zorganizowania konferencji, spotkania biznesowego, wystawy, wieczoru artystycznego. Internet jest dostępny w każdym miejscu hotelu. Elegancka restauracja Stamary mieści 130 osób. To idealne miejsce na spotkanie z przyjaciółmi, kolację w rodzinnym gronie, a także na organizację bankietu czy przyjęcia.

Hotel dysponuje 53 pokojami 1 – osobowymi, 2 – osobowymi, 2 – osobowymi Premium oraz apartamentami. We wszystkich pokojach znajduje się telefon, bezprzewodowy Internet, telewizja satelitarna, sejf oraz mini-bar. Łazienki posiadają kabiny prysznicowe, suszarki do włosów oraz duży wybór kosmetyków.