SGP GROUP na Konferencji Naukowej

W dniach 17 – 18 października SGP GROUP miało przyjemność wziąć udział w Konferencji Naukowej pt.: "Sektor Nowoczesnych Usług Dla Biznesu - Fundament Rozwoju Regionu, Miasta, Uczelni" odbywającej się na Wydziale Zarządzania Politechniki Częstochowskiej.
W wydarzeniu wzięli udział Prezydenci: Częstochowy, Będzina, Rzeszowa oraz Zastępca Prezydenta Kielc. Na konferencji nie zabrakło autorytetów świata nauki reprezentujących Politechniki: Częstochowską, Śląską, Rzeszowską oraz Akademię im. Jana Długosza. W panelu dyskusyjnym pt.: "Biznes dla nauki" zabrali głos reprezentanci Capgemini Polska, CSF Poland, ZF TRW Polska, BCC, Qmak i SGP Group. Natomiast w panelu dyskusyjnym pt.: "Media, Samorząd, Biznes" wśród panelistów był Redaktor Naczelny Outsourcing&More oraz reprezentanci: Jupiter-Integration, Human&Hunter, Invest in Poland (PAIiIZ) oraz Centrum Obsługi Inwestora Urzędu Miasta Częstochowy. Bogate w wiedze wydarzenie miało na celu poprawić ogólne standardy i wytyczyć nowe drogi rozwoju branży usługowej ukierunkowanej na biznes, który jest podstawą do wzmocnienia gospodarki regionu oraz rozbudowy miast i uczelni.