RODO- REWOLUCJA W WIELU OBSZARACH cz.1

RODO  - REWOLUCJA W WIELU OBSZARACH

RODO jako nowe prawo unijne - w zupełnie nowy sposób definiuje zasady przetwarzania, wykorzystywania i przechowywania danych osobowych w firmach i urzędach.

Rozporządzenie o ochronie danych osobowych ma moc bezpośrednio wiążącą przedsiębiorców w państwach Unii Europejskiej i zastępuje przepisy polskiej ustawy o ochronie danych osobowych z 1997 roku.

Dotyczy każdego pracodawcy w UE, każdej firmy oferującej produkty i/lub usługi dla osób fizycznych na terenie Unii (nawet jeśli takie firmy nie mają swoich siedzib na terenie wspólnoty) oraz wszystkich przedsiębiorstw, które monitorują zachowanie osób przebywających w Unii w imieniu własnym i innych firm.

RODO ma wpływ na wszystkie obszary działalności firmy, w których przetwarzane są dane, m.in. obszar sprzedaży. Sprzedajesz produkty i/lub usługi i pozyskujesz dane klientów oraz ich zgody na wykorzystywanie danych? Między różnymi działami Twojej firmy przepływają dane do obsługi zawartych z klientami umów, reklamacji? A może przekazujesz dane swoich klientów do firm zewnętrznych (korzystasz z outsourcingu usług)?

Podpowiemy Ci jak robić to zgodnie z nowymi przepisami. Skorzystaj z naszego doświadczenia i profesjonalnej wiedzy naszych specjalistów. Jesteśmy po to, by pomóc Ci odnaleźć się w gąszczu nowych zasad i obowiązków, które narzuca RODO. Zasady te należy wdrożyć do 25 maja 2018 roku. Dlatego nie trać czasu i skontaktuj się z nami już dziś.