ul. Legionów 92, 42-202 Częstochowa, Polska
+48 34 361 31 18 wew. 110, +48 34 344 18 28

CŁO

Szkolenia CŁO

Prawo celne Unii to ogół przepisów prawnych regulujących zasady i tryb przywozu towarów na obszar celny Unii oraz wywozu towarów z obszaru celnego. Reguluje ono również prawa i obowiązki osób przywożących i wywożących towary oraz uprawnienia i obowiązki organów celnych. Właśnie dlatego warto udać się na szkolenie Cło.

Chociaż taka kontrola jest niezwykle ważna, stanowi ona niemałe utrudnienie dla przedsiębiorstw, które często korzystają z procesu eksport-import. Chyba każdy biznesmen wie, skąd opłaca się zakupić określone wyroby a gdzie najlepiej je sprzedawać. Ten proces najczęściej wychodzi poza granice Polski – tu pojawia się problem.

Poznaj obowiązki przedsiębiorcy, który w odpowiedzialny sposób podejmuje się importu i eksportu. Dzięki naszemu szkoleniu dotyczącemu cła, będzie Ci łatwiej zrozumieć cały proces.

Wśród obowiązków wynikających z prawa celnego nałożonych na przedsiębiorców wyróżniamy:

✔obowiązek uiszczania ceł i innych należności związanych z obrotem towarami z krajami Trzeciego Świata

✔prawidłowe dokumentowanie przemieszczanego towaru

✔obrót międzynarodowy – przepisy celne i podatkowe

Cel szkolenia:

Celem szkolenia Cło jest kompleksowe przedstawienie i omówienie zasad prowadzenia obrotu towarowego z zagranicą w oparciu o obowiązujące przepisy. Jeśli prowadzisz sklep, masz własny biznes, zdajesz sobie sprawę z tego, ile istotnych kwestii cło może utrudnić. Naucz sobie z tym radzić i rozwijaj swoją firmę.

Do kogo skierowane jest szkolenie Cło:

✔wszystkie osoby zajmujące się zawodowo problematyką współpracy z zagranicą

✔osoby zajmujące się zawodowo problematyką celną, pracownicy agencji celnych oraz specjaliści ds. celnych

Bądź odpowiedzialnym i uświadomionym biznesmenem. Skorzystaj z naszego szkolenia i przestań obawiać się problemów, które mogą wystąpić na granicy między krajami, z których importujesz lub do których eksportujesz wyroby. Poznaj zasady poruszania się w tym procesie i rozwijaj swój biznes także poza granicami kraju.

Nasze szkolenia Cło to dla Ciebie wyjątkowa szansa do poszerzania horyzontów. Skorzystaj już dzisiaj.