ul. Legionów 92, 42-202 Częstochowa, Polska

Szkolenia dla pracowników – Jakość wyrobów i usług

Szkolenia jakościowe - Etapy produkcji

Szkolenia jakościowe – Etapy produkcji

W dzisiejszych czasach jakość produkowanych wyrobów, jak również oferowanych usług jest niezwykle istotna. Tam, gdzie konkurencja się nawarstwia, należy czymś się wyróżnić. Zadbanie o każdy element procesu – od produkcji, po sprzedaż, zapewnia przedsiębiorstwu świetlaną przyszłość. Dlaczego?

Przede wszystkim jakość to oszczędność czasu, narzędzi a przez to, oszczędność pieniądza. Odpowiednio wyszkoleni pracownicy, jak również sprawne systemy wewnątrz firmy i komunikacja z dostawcami, czy podwykonawcami, to podstawa.

Niestety, dbanie o jakość oferowanych wyrobów oraz usług wcale nie jest prosta. Z tego względu warto znać zasady, którymi można się kierować w celu poprawy jakości wykonywanych obowiązków. Temu właśnie służą specjalne szkolenia jakościowe dla pracowników oraz ich pracodawców.

Mowa przede wszystkim o szkoleniach: APQP, PPAP, FMEA, DFMEA, IMDS, LFMEA, QRQC, CQI-23, z raportów 8D, z zarządzania reklamacjami, effective problem solving, czy Formel Q, VDA 6.5.

APQP – Advanced Product Quality Planning

Szkolenia jakościowe - Współpraca z podwykonawcami

Szkolenia jakościowe – Współpraca z podwykonawcami

APQP (Advanced Product Quality Planning) to inaczej plan działania, dzięki któremu można uzyskać najwyższej jakości wyrób, jak również wysoką satysfakcję Klienta. Celem planowania jakości wyrobu jest zapewnienie o kompletności i terminowości wszystkich etapów produkcji. Nie wiesz o co chodzi? Możesz skorzystać ze szkolenia.

Plusy wynikające ze stosowania APQP są oczywiste. Dzięki nim możesz skuteczniej zabezpieczać zasoby niezbędne do zaspokajania oczekiwań Klientów. Dodatkowo unikniesz zmian w ostatniej chwili i będziesz mógł je wdrożyć krok po kroku. Tym samym dostarczysz jakościowo dobry produkt przy niskiej inwestycji czasu i pieniądza.

Pamiętaj, że zadowolenie Klienta to priorytet, dzięki któremu rozwiniesz swoją firmę. Dbając o każdy szczegół w świadczonych usługach, będziesz mógł konkurować z firmami o najlepszym know-how. Musisz jednak być elastyczny i odpowiadać na coraz nowsze potrzeby rynku. Dzisiaj nie wystarczy raz się czegoś nauczyć, czy dokonać jednorazowego zakupu nowoczesnego urządzenia. Świat zbyt szybko się zmienia, by stać w miejscu.

PPAP – Production Part Approval Process

Szkolenia jakościowe - Kontakt z Klientem

Szkolenia jakościowe – Kontakt z Klientem

PPAP (Production Part Approval Process) ma na celu dostarczenie dowodów na to, że dana organizacja zrozumiała właściwie wszelkie informacje dotyczące projektu technologicznego Klienta, jak również wymagania specyfikacji.

PPAP potwierdza także, że proces produkcji posiada potencjał do produkcji wyrobu stale spełniającego wymagania, jak również definiuje wejściowe wymagania dla zatwierdzenia części produkcyjnej, włącznie z produkcją i materiałami masowymi.

PPAP musi być stosowany wobec zakładów organizacji wewnętrznych i zewnętrznych, dostarczających części produkcyjne, części zamienne, materiały produkcyjne lub materiały masowe. Profesjonalne szkolenie z zakresu PPAP pozwoli zrozumieć proces PPAP z punktu widzenia Klienta i podejścia procesowego.

Szkolenie z kontroli jakości – co daje?

Kontrola jakości wyrobów i usług to podstawa rozwoju większości przedsiębiorstw. Wszędzie tam, gdzie ktoś odpuszcza, ktoś inny korzysta. Rynek jest coraz bardziej wymagający, dlatego na szczyt wbiegają tylko najsilniejsi i pozostają na nim najwytrwalsi. Dobry PR marki to nieustająca praca.

Wystarczy jeden fałszywy krok i efekty długoletniej pracy mogą legnąć w gruzach. W dobie Internetu bardzo łatwo coś zareklamować ale także łatwo zebrać wiele negatywnych opinii. Nie należy lekceważyć żadnego etapu podejmowanych przez firmę działań.

Zarówno jakość wyrobów (lean manufacturing), jak i ostateczny kontakt z Klientem, czy radzenie sobie z reklamacjami, są istotne. Dzięki konsekwentnemu szkoleniu pracowników z kontroli jakości i zarządzania jakością, Twoja firma może rozwinąć się w bardzo szybkim tempie i pozostać na szczycie.

Niezależnie od branży, którą wybrałeś, profesjonalne podejście do podejmowanej pracy zawsze przynosi korzyści, także materialne. Nie czekaj aby Twoja konkurencja wpadła na to wcześniej – już dzisiaj skorzystaj ze szkoleń jakościowych.