Kontrola jakości

OPIS SZKOLENIA

Szkolenie w sposób warsztatowy przygotuje uczestników do rozwiązywania problemów jakościowych we własnej organizacji
z wykorzystaniem narzędzi 5S, DMAIC, Root Cause Analyse, FMEA, A3, Statistical Process Control oraz House of Quality. Na każdym etapie realizacji modułu szkoleniowego uczestnicy będą motywowani do aktywnego uczestnictwa w zajęciach. Służyć temu mają odpowiednie metody szkoleniowe, takie jak: dyskusja, symulacje, czy różnego rodzaju ćwiczenia.

CELE SZKOLENIA
  • Przygotowanie do uczestnictwa w Zespole ds. Rozwiązywania Problemów Jakościowych
  • Poznanie narzędzi AQS – Advanced Quality Systems (jak 5W, Root Cause Analyse i inne)  i sposobów ich wykorzystania dla zdefiniowania Root Cause dla powtarzających się problemów
  • Zdobycie umiejętności trwałego usuwania powtarzających się problemów jakościowych we własnym środowisku zawodowym

PROGRAM SZKOLENIA

Wprowadzenie
  • rozumienie funkcji Jakości w nowoczesnej organizacji
  • powiązania funkcji Jakości z innymi obszarami funkcjonalnymi w organizacji – mechanizmy koordynacji i współpracy
  • jakość w procesach – tworzenie i doskonalenie
  • spełnianie wymagań Klienta wewnętrznego i zewnętrznego
  • przekładanie jakościowych oczekiwań Klienta na właściwości procesów produkcyjnych i cechy systemu zapewnienia jakości
  • osobisty wkład pracowników realizujących funkcję Jakości w funkcjonowanie nowoczesnej organizacji
Zarządzanie zespołem ds. Kontroli Jakości
  • narzędzia formułowania celów dla członków zespołu
  • rola komunikacji w realizacji celów zespołu
  • motywowanie i nadzór nad zespołem
  • przekazywanie informacji zwrotnej jako narzędzie zarządzania zespołem
  • skuteczne zarzadzanie konfliktem w zespołach
Narzędzia jakości
  • 8-etapowy proces rozwiązywania problemów w obszarze jakości
  • analiza przyczyny źródłowej RCA – stosowanie technik diagramowych
  • doskonalenie jakości – kaizen i six sigma
  • wbudowywanie jakości w procesy
  • narzędzia statystyczne w obszarze Jakości – SPC i MSA
  • standardy jakości w stanowisku produkcyjnym
  • listy kontrolne zapewnienia jakości umożliwiające kontrolę wewnątrz procesową i międzyoperacyjną
  • wizualne narzędzia obrazujące źródła błędów w obszarze jakości: diagram Pareto, histogram, karty FMEA

SYLWETKA TRENERA

ROBERT G.

Ekspert w dziedzinie zarządzania. Swoje doświadczenia zawodowe zdobywał w fabrykach wody mineralnej - był uczestnikiem zespołu projektu budującego zakład produkcyjny Nałęczowianki, zajmował się w nim później zakupami strategicznymi i eksportem.
Uczestniczył w kolejnych projektach inwestycyjnych i organizacyjnych w ramach struktur Nestle. Później był dyrektorem zakładu produkującego Cisowiankę. Dlatego właśnie Business Process Management, produkcja, Supply Chain Management, zakupy i zarządzanie projektami są głównymi obszarami zainteresowań zawodowych.
  • zarządzaniem przedsiębiorstwem
  • wdrażaniem systemów zarządzania procesami produkcyjnymi
  • zarządzaniem łańcuchem dostaw
  • zakupami strategicznymi
  • zarządzaniem zapasami
  • wdrażaniem nowych technologii produkcji
  • wdrażaniem systemów jakościowych

ZGŁOSZENIE UDZIAŁU

Formularz zgłoszeniowy na szkolenie: formularz-zgloszeniowy

TERMINY

Proponowany termin szkolenia:

KOSZTORYS SZKOLENIA

Koszt szkolenia dla jednej osoby wynosi: 1290.00 PLN netto.
Przy zgłoszeniu 2 – 4 osób koszt szkolenia wynosi: 1190.00 PLN netto

W cenę szkolenia wliczone są:
- procesz szkolenia,
- materiały szkoleniowe w formie książkowej wraz z notatnikiem i długopisem,
- wszelkie koszty związane z trenerem,
- ewaluacja szkolenia,
- imienny certyfikat ukończenia szkolenia,
- sala szkoleniowa z wyposażeniem,
- całodzienne przerwy kawowe,
- obiad w każdym dniu szkolenia,
- konsultacje poszkoleniowe z trenerem.


Cena szkolenia nie uwzględnia:
- noclegów,
- kolacji,
- dojazdu uczestników,
- ubezpieczenia.


Szkolenie zamknięte wyceniane jest indywidualnie dla każdego Klienta

Ta strona używa plików Cookies. Proszę zapoznać się z celem ich używania i możliwościami zmiany ustawień Cookies w przeglądarce czytaj więcej...[OK, akceptuję cookies]