Audyt procesu zgodnie z wymaganiami VDA 6.7 / Wyposażenie produkcji i narzędzi

PROGRAM SZKOLENIA UDOSTĘPNIANY NA ŻYCZENIE KLIENTA

SYLWETKA TRENERA

Aleksandra O.

Auditor/Trener - mgr inż. inżynierii materiałowej i certyfikowanych systemów zarządzania jakością i środowiskiem, absolwentka Wydziału Mechaniczno-Technologicznego Politechniki Śląskiej w Gliwicach (1998), doświadczony praktyk w branżach przemysłowych takich jak: Motoryzacja, AGD, przetwórstwo tworzyw sztucznych i przetwórstwo metali, przemysł elektrotechniczny, maszynowy, hutniczy, poligraficzny; konsultant, szkoleniowiec i audytor 3 stron (wewnętrzny, dostawcy, klienta) w zakresie systemów zarządzania.
Od 19 lat zajmuje się audytowaniem, szkoleniem oraz zarządzaniem jakością pogłębiając wiedzę i doświadczenie w międzynarodowych korporacjach o wysokich standardach jakościowych/organizacyjnych na stanowiskach specjalistycznych i menadżerskich.

Od kilkunastu lat prowadzi audity procesów, systemów w imieniu Klientów OEM takich jak Audi AG, VW AG, Daimler AG, Porsche AG, BMW AG, PSA, JLRA, GMC, FCA, VCC, FORD oraz innych w zakładach produkcyjnych dostawców. Prowadzi szkolenia z zakresu wymagań światowych organizacji. Współpracowała z uznanymi jednostkami certyfikującymi w Polsce, aktualnie współpracuje z jednostką certyfikacyjną Quality Austria jako auditor zewnętrzny w zakresie ISO 9001/ ISO 14001/ ISO TS 16949.

W latach 90-tych obroniła pracę dyplomową o tematyce ”Koszty jakości w przedsiębiorstwie przemysłu hutniczego”- analiza badawcza na podstawie praktyk i stażu dyplomowego w 6 zakładach przemysłowych. Od 1998 jest audytorem pierwszej i drugiej strony, a od roku 2008 jest kwalifikowanym Auditorem Certyfikującym Systemy Jakości zgodnie z wymaganiami ISO 9001/14001. Ukończyła kursy, na podstawie których wydano jej certyfikaty auditora: VDA QMC, Dekra, TÜV, BSI i PCBC, ISOQAR, Quality Austria.

Praktyk w zakresie audytów systemów ISO 9001/QS 9000/ISO TS 16949/VDA 6.1/ISO 14001 i auditów procesu zgodnie z VDA 6.3:2010; Formel Q; QPN, 2DP audit, jak i procesów specjalnych takich jak CQI-8, CQI-9, CQI-11, CQI-12, CQI-15, CQI-17, CQI-23 i innych.

Posiada certyfikaty audytora wiodącego zewnętrznego, certyfikującego normy serii ISO 9000, 14000 uznawany przez globalne organizacje IRCA oraz EOQ.

Posiada certyfikat audytora zewnętrznego VDA 6.3 wydany przez VDA- QMC (Verband der Automobilindustrie) uznawany przez IATF (International Automotive Task Force) oraz akredytację QAP na przeprowadzanie szkoleń wg norm VDA.

Komunikuje się w językach: angielskim, szwedzkim, niemieckim i rosyjskim.

Współpracuje z dostawcami branż przemysłowych, które wysoko oceniają współpracę z Trenerem w ramach audytów drugiej czy trzeciej strony. Obszar działań Trenera obejmuje bardzo szeroką wiedzę m.in. odnośnie specyficznych wymagań Klientów CSR OEM, globalnych systemów jakości, audytów procesów, audytów wyrobów, planowania jakości nowych wyrobów wg APQP, zatwierdzania części wg PPAP i PPF (VDA 2), analizy przyczyn i skutków wad (FMEA), statystycznego sterowania procesem SPC, narzędzi i technik jakościowych, efektywności działań zapobiegawczych, korygujących wg G8D, mistake error proofing, poka-yoke, odpowiedzialności za produkt (PSB), przeprowadzanych audytów systemu, procesu, wysyłki, produktu (VDA 6.5) jak i procesów specjalnych CQI-9, CQI-11, CQI-12, CQI-15, CQI-17, CQI-23.

ZGŁOSZENIE UDZIAŁU

Formularz zgłoszeniowy na szkolenie: formularz-zgloszeniowy

TERMINY

Proponowany termin szkolenia:

KOSZTORYS SZKOLENIA

Koszt szkolenia dla jednej osoby wynosi: 1290.00 PLN netto.
Przy zgłoszeniu 2 – 4 osób koszt szkolenia wynosi: 1190.00 PLN netto

W cenę szkolenia wliczone są:
- procesz szkolenia,
- materiały szkoleniowe w formie książkowej wraz z notatnikiem i długopisem,
- wszelkie koszty związane z trenerem,
- ewaluacja szkolenia,
- imienny certyfikat ukończenia szkolenia,
- sala szkoleniowa z wyposażeniem,
- całodzienne przerwy kawowe,
- obiad w każdym dniu szkolenia,
- konsultacje poszkoleniowe z trenerem.

Cena szkolenia nie uwzględnia:
- noclegów,
- kolacji,
- dojazdu uczestników,
- ubezpieczenia.

Szkolenie zamknięte wyceniane jest indywidualnie dla każdego Klienta