System zarządzania bezpieczeństwem żywności wg ISO 22000:2005

CEL SZKOLENIA

Celem szkolenia jest zdobycie wiedzy i praktycznych umiejętności w zakresie systemu HACCP wg ISO 22000

PRZEZNACZENIE SZKOLENIA

Szkolenie przeznaczone jest dla osób, które chcą podnieść swoje kwalifikacje zawodowe i uzyskać odpowiednie umiejętności w zakresie interpretacji wymagań Normy ISO 22000

Szkolenie skierowane jest do
  • osób zaangażowanych w projektowanie i zarządzanie systemami bezpieczeństwa żywności HACCP w przedsiębiorstwach
  • kierowników i pracowników kontroli jakości
  • członków zespołu HACCP
  • absolwentów studiów żywnościowych i gastronomicznych, którzy pragną poszerzyć swoją wiedzę zdobytą podczas studiów
  • pracowników firm produkujących żywność, dystrybutorów, hurtowników, producentów opakowań oraz Inspekcji nadzorujących
  • osób zainteresowanych nabyciem praktycznych umiejętności związanych z wdrożeniem i doskonaleniem systemu zarządzania
    w oparciu o normę ISO 22000

PROGRAM SZKOLENIA
  • Podstawowe pojęcia dotyczące  bezpieczeństwa żywności
  • Aktualne wymagania prawne w zakresie bezpieczeństwa żywności w Polsce i UE
  • System HACCP jako system zarządzania
  • System HACCP jako podstawa wdrożenia innych standardów – wymagania sieci handlowych BRC Food i IFS Food
  • Geneza Norm serii ISO 22000
  • Programy wstępne i Operacyjne programy  wstępne – odniesienie do  GMP, GHP
  • Systemu HACCP (7 zasad systemu HACCP wg Normy ISO 22000)
  • Wymagana dokumentacja w systemie zarządzania bezpieczeństwem żywności – procedury, instrukcje, zapisy itd.
  • Wymagania systemowe:  m.in. komunikacja zewnętrzną, przegląd zarządzania, walidacja, weryfikacja, korekty, działania korygujące itp
  • Wdrażanie i certyfikację systemu wg normy ISO 22000
  • Najczęstsze problemy przy tworzeniu i nadzorowaniu systemów zarządzania
  • Wstęp do FSSC 22000
  • Ćwiczenia praktyczne

SYLWETKA TRENERA

Jurand M.

Absolwent Górnośląskiej Wyższej Szkoły Handlowej w Katowicach i Wyższej Szkoły Biznesu – National Louis University w Nowym Sączu.

Od 2002 wdraża  Systemy Zarządzania Jakością wg Norm ISO 9001, Systemy Zarządzania Środowiskiem wg ISO 14001, Systemy Zarządzania Bezpieczeństwem i Higieną Pracy OHSAS.  Współpracuje również jako konsultant w zakresie wdrażania Norm PN-N-18001, HACCP, ISO 27000, ISO 22000, ISO 17025, TS 16946, EMAS, BRC, IFS, oraz FSC.

Współpracuje z jednostkami szkoleniowymi w zakresie prowadzenia zajęć z tematów:  Zarządzanie Jakością w przedsiębiorstwie, Audytor Systemu Zarządzania Jakością, Pełnomocnik Systemu Zarządzania Jakością, System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności, Etyka w zawodzie audytora, Profesjonalna Obsługa Klienta, Negocjacje, Kreatywność w biznesie, Zarządzanie czasem  i wiele innych.

Posiada również praktyczne umiejętności zarządzania projektami zdobytymi podczas wdrażania systemów zintegrowanych oraz pełniąc funkcje Project Managera w firmie projektowej jak również będąc konsultantem w firmach w których realizacja wymaga zarządzania projektami.

Jest ambitnym trenerem, przekazuje wiedzę w sposób zrozumiały i przejrzysty dla uczestników. Zachęca do zadawania pytań i dyskusji. Prowadząc szkolenia duży nacisk kładzie na praktyczne aspekty związane z daną tematyką bazując na wieloletnim doświadczeniu we wdrażaniu i audytowaniu SZJ.

ZGŁOSZENIE UDZIAŁU

Formularz zgłoszeniowy na szkolenie: formularz-zgloszeniowy

TERMINY

Proponowany termin szkolenia:

06 - 06 wrzesieńWrocław
09 - 09 październikWarszawa
30 - 30 październikPoznań
02 - 02 listopadKatowice

KOSZTORYS SZKOLENIA

Koszt szkolenia dla jednej osoby wynosi: 1290.00 PLN netto.

W cenę szkolenia wliczone są:
- procesz szkolenia,
- materiały szkoleniowe w formie książkowej wraz z notatnikiem i długopisem,
- wszelkie koszty związane z trenerem,
- ewaluacja szkolenia,
- imienny certyfikat ukończenia szkolenia,
- sala szkoleniowa z wyposażeniem,
- całodzienne przerwy kawowe,
- obiad w każdym dniu szkolenia,
- konsultacje poszkoleniowe z trenerem.

Cena szkolenia nie uwzględnia:
- noclegów,
- kolacji,
- dojazdu uczestników,
- ubezpieczenia.

Szkolenie zamknięte wyceniane jest indywidualnie dla każdego Klienta