Audytor wewnętrzny BRC IoP (wydanie 5)

CEL SZKOLENIA

Celem szkolenia jest zdobycie wiedzy z zakresu prowadzenia audytów wewnętrznych w oparciu o wymagania Standardu BRC IoP

Przeznaczenie szkolenia

Szkolenie przeznaczone jest dla osób, pragnących pełnić funkcję audytora wewnętrznego standardu BRC IoP

Szkolenie skierowane jest do
  • kandydatów na audytorów wewnętrznych BRC IoP
  • osób zaangażowanych w projektowanie i zarządzanie systemami zarządzania w zakładach produkujących materiały do kontaktu z żywnością, kosmetykami, itp.
  • kierowników i pracowników kontroli jakości
  • członków zespołu HACCP
  • absolwentów studiów żywnościowych i gastronomicznych, którzy pragną poszerzyć swoją wiedzę zdobytą podczas studiów,
  • pracowników firm produkujących żywność, audytujących swoich dostawców, w celu poznania specyficznych wymagań stawianych  producentom opakowań
  • osób zainteresowanych nabyciem praktycznych umiejętności związanych z wdrożeniem i doskonaleniem systemu zarządzania
    w oparciu o Standard BRC

PROGRAM SZKOLENIA
  • Przypomnienie wymagań Standardu BRC IoP – test
  • Rodzaje audytów oraz wymagania i obowiązki audytora
  • Proces przygotowania audytu wraz z ćwiczeniami
  • Proces przeprowadzenia audytu wraz z ćwiczeniami
  • Proces raportowania audytu wraz z ćwiczeniami
  • Omówienie działań poaudytowych
  • Działania korygujące – analiza przyczyn głównych wraz z ćwiczeniami
  • Omówienie najczęstszych problemów związanych z audytami w przedsiębiorstwie
  • Komunikacja podczas audytu
  • Egzamin pisemny

SYLWETKA TRENERA

Jurand M.

Absolwent Górnośląskiej Wyższej Szkoły Handlowej w Katowicach i Wyższej Szkoły Biznesu – National Louis University w Nowym Sączu.

Od 2002 wdraża  Systemy Zarządzania Jakością wg Norm ISO 9001, Systemy Zarządzania Środowiskiem wg ISO 14001, Systemy Zarządzania Bezpieczeństwem i Higieną Pracy OHSAS.  Współpracuje również jako konsultant w zakresie wdrażania Norm PN-N-18001, HACCP, ISO 27000, ISO 22000, ISO 17025, TS 16946, EMAS, BRC, IFS, oraz FSC.

Współpracuje z jednostkami szkoleniowymi w zakresie prowadzenia zajęć z tematów:  Zarządzanie Jakością w przedsiębiorstwie, Audytor Systemu Zarządzania Jakością, Pełnomocnik Systemu Zarządzania Jakością, System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności, Etyka w zawodzie audytora, Profesjonalna Obsługa Klienta, Negocjacje, Kreatywność w biznesie, Zarządzanie czasem  i wiele innych.

Posiada również praktyczne umiejętności zarządzania projektami zdobytymi podczas wdrażania systemów zintegrowanych oraz pełniąc funkcje Project Managera w firmie projektowej jak również będąc konsultantem w firmach w których realizacja wymaga zarządzania projektami.

Jest ambitnym trenerem, przekazuje wiedzę w sposób zrozumiały i przejrzysty dla uczestników. Zachęca do zadawania pytań i dyskusji. Prowadząc szkolenia duży nacisk kładzie na praktyczne aspekty związane z daną tematyką bazując na wieloletnim doświadczeniu we wdrażaniu i audytowaniu SZJ.

ZGŁOSZENIE UDZIAŁU

Formularz zgłoszeniowy na szkolenie: formularz-zgloszeniowy

TERMINY

Proponowany termin szkolenia:

03 - 03 październikKatowice
13 - 13 listopadKraków

KOSZTORYS SZKOLENIA

Koszt szkolenia dla jednej osoby wynosi: 1290.00 PLN netto.

W cenę szkolenia wliczone są:
- procesz szkolenia,
- materiały szkoleniowe w formie książkowej wraz z notatnikiem i długopisem,
- wszelkie koszty związane z trenerem,
- ewaluacja szkolenia,
- imienny certyfikat ukończenia szkolenia,
- sala szkoleniowa z wyposażeniem,
- całodzienne przerwy kawowe,
- obiad w każdym dniu szkolenia,
- konsultacje poszkoleniowe z trenerem.

Cena szkolenia nie uwzględnia:
- noclegów,
- kolacji,
- dojazdu uczestników,
- ubezpieczenia.

Szkolenie zamknięte wyceniane jest indywidualnie dla każdego Klienta