Podstawowe wymagania dla producentów materiałów do kontaktu z żywnością. Wprowadzenie dla Kadry kierowniczej

CEL SZKOLENIA

Celem szkolenia jest zdobycie wiedzy w zakresie wymagań stawianych producentom materiałów do kontaktu z żywnością.

Przeznaczenie szkolenia

Szkolenie przeznaczone jest dla kierownictwa firm produkujących materiały do kontaktu z żywnością lub pragnących rozszerzyć swoją ofertę o firmy z tej branży.
Szkolenie to pomaga w podjęciu decyzji, który z dostępnych na rynku standardów jest najkorzystniejszy  dla producenta żywności i/lub
o spełnienie jakich wymagań mogą pytać klienci  (i dlaczego).

PROGRAM SZKOLENIA
  • Podstawowe pojęcia dotyczące zarządzania bezpieczeństwem żywności
  • Aktualne wymagania prawne w Polsce i UE w zakresie bezpieczeństwa materiałów do kontaktu z żywnością, w szczególności: Rozp. 1935/2004, 10/2011, 2023/2006
  • Dlaczego klienci pytają o posiadane certyfikaty i co z tego wynika
  • Normy / standardy/ wymagania dla producentów materiałów do kontaktu z żywnością  - co wybrać? Podobieństwa i różnice, najważniejsze wymagania:
  1. PN-EN 15593:2010 Opakowania – Zarządzanie higieną w produkcji opakowań do produktów spożywczych
  2. ISO 22000 – system zarządzania bezpieczeństwem żywności
  3. FSSC 22000
  4. IFS PACsecure
  5. BRC IoP
  6. Rola systemu ISO 9001 w spełnieniu wymagań
  7. Podstawy systemu HACCP – czy dotyczy producentów materiałów do kontaktu z żywnością?
  8. Quiz – które wymagania już spełniamy?
  9. Pytania do prowadzącego? Dodatkowy czas dla uczestników na zadawanie pytań

SYLWETKA TRENERA

Jurand M.

Absolwent Górnośląskiej Wyższej Szkoły Handlowej w Katowicach i Wyższej Szkoły Biznesu – National Louis University w Nowym Sączu.

Od 2002 wdraża  Systemy Zarządzania Jakością wg Norm ISO 9001, Systemy Zarządzania Środowiskiem wg ISO 14001, Systemy Zarządzania Bezpieczeństwem i Higieną Pracy OHSAS.  Współpracuje również jako konsultant w zakresie wdrażania Norm PN-N-18001, HACCP, ISO 27000, ISO 22000, ISO 17025, TS 16946, EMAS, BRC, IFS, oraz FSC.

Współpracuje z jednostkami szkoleniowymi w zakresie prowadzenia zajęć z tematów:  Zarządzanie Jakością w przedsiębiorstwie, Audytor Systemu Zarządzania Jakością, Pełnomocnik Systemu Zarządzania Jakością, System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności, Etyka w zawodzie audytora, Profesjonalna Obsługa Klienta, Negocjacje, Kreatywność w biznesie, Zarządzanie czasem  i wiele innych.

Posiada również praktyczne umiejętności zarządzania projektami zdobytymi podczas wdrażania systemów zintegrowanych oraz pełniąc funkcje Project Managera w firmie projektowej jak również będąc konsultantem w firmach w których realizacja wymaga zarządzania projektami.

Jest ambitnym trenerem, przekazuje wiedzę w sposób zrozumiały i przejrzysty dla uczestników. Zachęca do zadawania pytań i dyskusji. Prowadząc szkolenia duży nacisk kładzie na praktyczne aspekty związane z daną tematyką bazując na wieloletnim doświadczeniu we wdrażaniu i audytowaniu SZJ.

ZGŁOSZENIE UDZIAŁU

Formularz zgłoszeniowy na szkolenie: formularz-zgloszeniowy

TERMINY

Proponowany termin szkolenia:

19 - 19 październikKraków
22 - 22 listopadWarszawa

KOSZTORYS SZKOLENIA

Koszt szkolenia dla jednej osoby wynosi: 990.00 PLN netto.

W cenę szkolenia wliczone są:
- procesz szkolenia,
- materiały szkoleniowe w formie książkowej wraz z notatnikiem i długopisem,
- wszelkie koszty związane z trenerem,
- ewaluacja szkolenia,
- imienny certyfikat ukończenia szkolenia,
- sala szkoleniowa z wyposażeniem,
- całodzienne przerwy kawowe,
- obiad w każdym dniu szkolenia,
- konsultacje poszkoleniowe z trenerem.

Cena szkolenia nie uwzględnia:
- noclegów,
- kolacji,
- dojazdu uczestników,
- ubezpieczenia.

Szkolenie zamknięte wyceniane jest indywidualnie dla każdego Klienta