Obrona żywności. Food defence

Obrona żywności. Food defence

CEL SZKOLENIA


Celem szkolenia jest zdobycie wiedzy w zakresie Obrony żywności

Przeznaczenie szkolenia

Szkolenie przeznaczone jest dla osób, które chcą podnieść swoje kwalifikacje zawodowe i uzyskać odpowiednie umiejętności w zakresie niezbędnych działań wynikających z Obrony żywności

Szkolenie skierowane jest do
  • osób zaangażowanych w projektowanie i zarządzanie systemami bezpieczeństwa żywności w przedsiębiorstwach
  • kierowników i pracowników kontroli jakości
  • członków zespołu HACCP
  • absolwentów studiów żywnościowych i gastronomicznych, którzy pragną poszerzyć swoją wiedzę zdobytą podczas studiów
  • pracowników firm produkujących żywność,  oraz Inspekcji nadzorujących
  • osób zainteresowanych nabyciem praktycznych umiejętności związanych z wdrożeniem i doskonaleniem systemu zarządzania
  • pracowników firm dostarczających produkty do sieci handlowych
  • pracowników firm posiadających w szczególności certyfikaty IFS Food, FSSC 22000 oraz BRC Food, a także firm wdrażających wymagania wymienionych standardów

PROGRAM SZKOLENIA
  • Co to jest Food Defense?
  • Ocena ryzyka narażenia przedsiębiorstwa na atak dla: wyrobu, lokalizacji i rodzaju biznesu – ćwiczenie
  • Profil atakującego
  • Różne podejścia do obrony żywności: m.in. Plan Obrony żywności wg. FSMA (The US Food Safety Modernization Act), PAS 96:2014 - podejście Brytyjskie
  • Wymagania IFS Food w zakresie Obrony żywności
  • BRC Food wydanie 7 a Obrona żywności
  • Analiza ryzyka wg TACCP, VACCP oraz System CARVER – jaką metodę zastosować?   
  • Identyfikacja zagrożeń oraz analiza ryzyka na wybranych przykładach – ćwiczenia
  • Środki bezpieczeństwa
  1. zewnętrzne, m.in. fizyczna ochrona, przesyłki i korespondencja
  2. wewnętrzne, m.in. fizyczne zabezpieczenie produkcji oraz obszarów magazynowych
  3. surowce, woda, bezpieczeństwo informacji
  4. ludzie, m.in. pracownicy i goście
  • Plany w nagłych wypadkach (scenariusze) – ćwiczenie
  • Najczęstsze pytania audytowe w zakresie Obrony żywności

SYLWETKA TRENERA

Jurand M.

Absolwent Górnośląskiej Wyższej Szkoły Handlowej w Katowicach i Wyższej Szkoły Biznesu – National Louis University w Nowym Sączu.

Od 2002 wdraża  Systemy Zarządzania Jakością wg Norm ISO 9001, Systemy Zarządzania Środowiskiem wg ISO 14001, Systemy Zarządzania Bezpieczeństwem i Higieną Pracy OHSAS.  Współpracuje również jako konsultant w zakresie wdrażania Norm PN-N-18001, HACCP, ISO 27000, ISO 22000, ISO 17025, TS 16946, EMAS, BRC, IFS, oraz FSC.

Współpracuje z jednostkami szkoleniowymi w zakresie prowadzenia zajęć z tematów:  Zarządzanie Jakością w przedsiębiorstwie, Audytor Systemu Zarządzania Jakością, Pełnomocnik Systemu Zarządzania Jakością, System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności, Etyka w zawodzie audytora, Profesjonalna Obsługa Klienta, Negocjacje, Kreatywność w biznesie, Zarządzanie czasem  i wiele innych.

Posiada również praktyczne umiejętności zarządzania projektami zdobytymi podczas wdrażania systemów zintegrowanych oraz pełniąc funkcje Project Managera w firmie projektowej jak również będąc konsultantem w firmach w których realizacja wymaga zarządzania projektami.

Jest ambitnym trenerem, przekazuje wiedzę w sposób zrozumiały i przejrzysty dla uczestników. Zachęca do zadawania pytań i dyskusji. Prowadząc szkolenia duży nacisk kładzie na praktyczne aspekty związane z daną tematyką bazując na wieloletnim doświadczeniu we wdrażaniu i audytowaniu SZJ.

ZGŁOSZENIE UDZIAŁU

Formularz zgłoszeniowy na szkolenie: formularz-zgloszeniowy

TERMINY

Proponowany termin szkolenia:

21 - 21 listopadPoznań

KOSZTORYS SZKOLENIA

Koszt szkolenia dla jednej osoby wynosi: 990.00 PLN netto.


W cenę szkolenia wliczone są:
- procesz szkolenia,
- materiały szkoleniowe w formie książkowej wraz z notatnikiem i długopisem,
- wszelkie koszty związane z trenerem,
- ewaluacja szkolenia,
- imienny certyfikat ukończenia szkolenia,
- sala szkoleniowa z wyposażeniem,
- całodzienne przerwy kawowe,
- obiad w każdym dniu szkolenia,
- konsultacje poszkoleniowe z trenerem.


Cena szkolenia nie uwzględnia:
- noclegów,
- kolacji,
- dojazdu uczestników,
- ubezpieczenia.


Szkolenie zamknięte wyceniane jest indywidualnie dla każdego Klienta

Ta strona używa plików Cookies. Proszę zapoznać się z celem ich używania i możliwościami zmiany ustawień Cookies w przeglądarce czytaj więcej...[OK, akceptuję cookies]