Standard BRC Food (wydanie 7)

CEL SZKOLENIA

Celem szkolenia jest zdobycie wiedzy w zakresie wymagań BRC Food

PRZEZNACZENIE SZKOLENIA

Szkolenie przeznaczone jest dla osób, które chcą podnieść swoje kwalifikacje zawodowe i uzyskać odpowiednie umiejętności w zakresie interpretacji wymagań Standardu BRC

Szkolenie skierowane jest do
  • osób zaangażowanych w projektowanie i zarządzanie systemami bezpieczeństwa żywności w przedsiębiorstwach
  • kierowników i pracowników kontroli jakości
  • członków zespołu HACCP
  • absolwentów studiów żywnościowych i gastronomicznych, którzy pragną poszerzyć swoją wiedzę zdobytą podczas studiów
  • pracowników firm produkujących żywność,  oraz Inspekcji nadzorujących
  • osób zainteresowanych nabyciem praktycznych umiejętności związanych z wdrożeniem i doskonaleniem systemu zarządzania
    w oparciu o Standard BRC
PROGRAM SZKOLENIA
  • Aktualne wymagania prawne w zakresie bezpieczeństwa żywności w Polsce i UE
  • Identyfikacja produkcyjnych stref ryzyka: obszary odseparowane, obszary: niskiego i wysokiego ryzyka, oraz wysokiej ostrożności
  • Powiązania z systemem HACCP – podstawy systemu HACCP wg BRC
  • Systemu zarządzania jakością wg BRC – powiązanie z ISO 9001 i/lub ISO 22000
  • Wymagania fundamentalne
  • Programy wstępne
  • Audyty wewnętrzne i przegląd systemu – weryfikacja BRC
  • BRC a obrona żywności i autentyczność
  • Procedura certyfikacji – klasyfikacja niezgodności / ocena na poziomie AA, certyfikacja wielooddziałowa, zasady ustalania terminów kolejnych audytów
  • Procedura certyfikacji – program audytów zapowiedzianych i niezapowiedzianych, program rejestracji
  • Działania korygujące – analiza przyczyn głównych
  • Ćwiczenia praktyczn

SYLWETKA TRENERA

Jurand M.

Absolwent Górnośląskiej Wyższej Szkoły Handlowej w Katowicach i Wyższej Szkoły Biznesu – National Louis University w Nowym Sączu.

Od 2002 wdraża  Systemy Zarządzania Jakością wg Norm ISO 9001, Systemy Zarządzania Środowiskiem wg ISO 14001, Systemy Zarządzania Bezpieczeństwem i Higieną Pracy OHSAS.  Współpracuje również jako konsultant w zakresie wdrażania Norm PN-N-18001, HACCP, ISO 27000, ISO 22000, ISO 17025, TS 16946, EMAS, BRC, IFS, oraz FSC.

Współpracuje z jednostkami szkoleniowymi w zakresie prowadzenia zajęć z tematów:  Zarządzanie Jakością w przedsiębiorstwie, Audytor Systemu Zarządzania Jakością, Pełnomocnik Systemu Zarządzania Jakością, System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności, Etyka w zawodzie audytora, Profesjonalna Obsługa Klienta, Negocjacje, Kreatywność w biznesie, Zarządzanie czasem  i wiele innych.

Posiada również praktyczne umiejętności zarządzania projektami zdobytymi podczas wdrażania systemów zintegrowanych oraz pełniąc funkcje Project Managera w firmie projektowej jak również będąc konsultantem w firmach w których realizacja wymaga zarządzania projektami.

Jest ambitnym trenerem, przekazuje wiedzę w sposób zrozumiały i przejrzysty dla uczestników. Zachęca do zadawania pytań i dyskusji. Prowadząc szkolenia duży nacisk kładzie na praktyczne aspekty związane z daną tematyką bazując na wieloletnim doświadczeniu we wdrażaniu i audytowaniu SZJ.

ZGŁOSZENIE UDZIAŁU

Formularz zgłoszeniowy na szkolenie: formularz-zgloszeniowy

TERMINY

Proponowany termin szkolenia:

10 - 10 październikKatowice
14 - 14 listopadKraków

KOSZTORYS SZKOLENIA

Koszt szkolenia dla jednej osoby wynosi: 990.00 PLN netto.
Przy zgłoszeniu 2 – 4 osób koszt szkolenia wynosi: 890.00 PLN netto

W cenę szkolenia wliczone są:
- procesz szkolenia,
- materiały szkoleniowe w formie książkowej wraz z notatnikiem i długopisem,
- wszelkie koszty związane z trenerem,
- ewaluacja szkolenia,
- imienny certyfikat ukończenia szkolenia,
- sala szkoleniowa z wyposażeniem,
- całodzienne przerwy kawowe,
- obiad w każdym dniu szkolenia,
- konsultacje poszkoleniowe z trenerem.

Cena szkolenia nie uwzględnia:
- noclegów,
- kolacji,
- dojazdu uczestników,
- ubezpieczenia.

Szkolenie zamknięte wyceniane jest indywidualnie dla każdego Klienta