Audytor wewnętrzny Systemu Zarządzania Środowiskowego wg ISO 14001:2014 vs. ISO 14001:2015

PROGRAM SZKOLENIA

Dzień 1
  • Wymagania Normy ISO 14001 - Definicje
  • Omówienie Normy ISO 19011 i wynikających z jej wytycznych, wymagań w stosunku do audytorów
  • Ćwiczenia pozwalające zrozumieć i ocenić Aspekty Środowiskowe, działania awaryjne oraz sterowanie operacyjne
  • Kompetencje audytorów: wykształcenie, doświadczenie, szkolenia i doświadczenia w audytowaniu

Dzień 2

  • Audyt jako znaczący element sprawdzania
  • Określenia dotyczące audytu
  • Definicje określeń związanych z audytem
  • Prace przygotowawcze do audytu
  • Przygotowanie się audytorów do przeprowadzenia audytu
  • Zaplanowanie audytu
  • Tworzenie listy pytań kontrolnych
  • Przeprowadzenie audytu
  • Zasady audytowania
  • Podejście procesowe
  • Zwrócenie uwagi na wszelkie zmiany prawne, systemowe, technologiczne itp.
  • Dokumentowanie audytu
  • Działania poaudytowe i ich monitorowanie warunkiem samonaprawy systemu
  • Rola najwyższego kierownictwa
  • Ćwiczenia w audytowaniu

ZGŁOSZENIE UDZIAŁU

Formularz zgłoszeniowy na szkolenie: formularz-zgloszeniowy

TERMINY

Proponowany termin szkolenia:

18 - 19 lipiecWarszawa

KOSZTORYS SZKOLENIA

Koszt szkolenia dla jednej osoby wynosi: 1290.00 PLN netto.
Przy zgłoszeniu 2 – 4 osób koszt szkolenia wynosi: 1190.00 PLN netto

W cenę szkolenia wliczone są:
- procesz szkolenia,
- materiały szkoleniowe w formie książkowej wraz z notatnikiem i długopisem,
- wszelkie koszty związane z trenerem,
- ewaluacja szkolenia,
- imienny certyfikat ukończenia szkolenia,
- sala szkoleniowa z wyposażeniem,
- całodzienne przerwy kawowe,
- obiad w każdym dniu szkolenia,
- konsultacje poszkoleniowe z trenerem.


Cena szkolenia nie uwzględnia:
- noclegów,
- kolacji,
- dojazdu uczestników,
- ubezpieczenia.


Szkolenie zamknięte wyceniane jest indywidualnie dla każdego Klienta

Ta strona używa plików Cookies. Proszę zapoznać się z celem ich używania i możliwościami zmiany ustawień Cookies w przeglądarce czytaj więcej...[OK, akceptuję cookies]