Narzędzia poprawy efektywności energetycznej – audyt energetyczny przedsiębiorstwa czy System Zarządzania Energią wg ISO 50001:2018?
Ograniczenie zużycia energii i wyeliminowanie marnotrawstwa energii, czyli poprawa efektywności energetycznej, to kwestie kluczowe dla Unii Europejskiej.
Czytaj więcej
W marcu 2018 r. opublikowano normę PN-EN ISO 22000:2018-08 Systemy zarządzania bezpieczeństwem żywności. Wymagania dla każdej Organizacji należącej do łańcucha żywnościowego.
Czytaj więcej
Zdrowie i życie człowieka jest najwyższą wartością. Zgodnie z zapisem art. 207§2 kodeksu Pracy „pracodawca jest obowiązany chronić zdrowie i życie pracowników przez zapewnienie bezpiecznych i higienicznych warunków pracy”. Na warunki pracy składają się różne czynniki związane z wykonywaniem pracy. W zależności od tego, jaki rodzaj działalności gospodarczej prowadzi dany pracodawca, towarzyszą temu zróżnicowane i o różnym... Czytaj więcej