ul. Legionów 92, 42-202 Częstochowa, Polska
+48 34 361 31 18 wew. 110, +48 34 344 18 28

Kim jesteśmy

Adres naszej strony internetowej to: http://szkolenia-sgp.pl.

POLITYKA PRYWATNOŚCI

I.Postanowienia ogólne

Korzystanie z naszej strony jest anonimowe, zmienia się to jedynie w przypadku, gdy dobrowolnie przekażą nam Państwo swoje dane. Administrator dokłada szczególnej staranności w celu ochrony prywatności osób, których dane dotyczą, a w szczególności zapewnia, że zbierane przez niego dane są przetwarzane zgodnie z prawem, zbierane dla oznaczonych, zgodnych z prawem celów i niepoddawane dalszemu przetwarzaniu niezgodnemu z tymi celami, merytorycznie poprawne i adekwatne w stosunku do celów, w jakich są przetwarzane oraz przechowywane nie dłużej niż jest to niezbędne do osiągnięcia celu przetwarzania.

Na podstawie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych „RODO”) oraz na podstawie art. 20 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (t. j. Dz.U. 2013 poz. 1422) i na podstawie art. 173 ustawy z dnia 16 lipca 2004 roku Prawo telekomunikacyjne (t.j. Dz. U. 2014 poz. 243 z późn. zm.) SGP Training &Consulting przy SGP – Sorting Group Poland Sp. z o.o. wprowadza niniejszą Politykę Prywatności.

II. Dane osobowe

1. Administratorem Danych Osobowych jest SGP Training & Consulting przy SGP – Sorting Group Poland Sp. z o.o. z siedzibą w Częstochowie, ul. Legionów 92, 42-202 Częstochowa, NIP: 9492069403, REGON: 240833412; Centrala: tel. 34 3613118, kontakt e-mail: szkolenia@sgpgroup.eu ;

2. Administrator wyznaczył Inspektora Ochrony Danych, z którym można kontaktować się pod adresem siedziby Administratora lub pod adresem e-mail: iodo@sgpgroup.eu ;

3. Użytkownik w celu korzystania z formularza kontaktowego musi wypełnić odpowiednie pozycje podając swoje dane osobowe: imię, nazwisko, adres e-mail. Podanie danych osobowych w formularzach jest dobrowolne. Wszelkie dane osobowe, które Użytkownik wprowadzi do formularzy kontaktowych lub poda w korespondencji są przetwarzane w sposób zgodny z wymogami określonymi w przepisach prawa.

4. Celem przetwarzania danych osobowych jest prowadzenie korespondencji z klientami, kandydatami dotyczącej udziału w szkoleniach, wdrożeniach, akademiach, itp., organizowanych przez SGP Training & Consulting przy SGP – Sorting Group Poland Sp. z o.o. oraz innymi stronami zainteresowanymi – na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) oraz art. 6 ust. 1 lit. f) RODO;

5. Dane osobowe będą udostępniane (wyłącznie po wyrażeniu dobrowolnej zgody):

a) podmiotom powiązanym kapitałowo z SGP – Sorting Group Poland Sp. z o.o. ;

b) w przypadku udziału w szkoleniu, wdrożeniu, akademii, itp., dane – Imię i nazwisko udostępniane są trenerowi do sporządzenia certyfikatu;

c) w przypadku wyrażenia zgody na przesyłanie Newslettera – podmiotowi FreshMail Sp. z o.o. z siedzibą w Krakowie, Al. 29 Listopada 155c, (współpracująca w przedmiocie prowadzenia działań z zakresu e – mail marketingu, SMS, jak i MMS marketingu oraz obsługi baz danych dla SGP Training& Consulting).

6. Osobie kontaktującej się z SGP Training & Consulting przy SGP – Sorting Group Poland Sp. z o.o. przysługuje prawo:

• dostępu do treści lub otrzymania kopii swoich danych,

• żądania poprawienia, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych,

• sprzeciwu na przetwarzanie danych w zakresie, w jakim podstawą przetwarzania jest prawnie uzasadniony interes Administratora,

• wycofania zgody (jeśli została udzielona), przy czym czynności wykonane przed jej wycofaniem, zachowują ważność,

• wniesienia skargi do organu nadzorczego właściwego do spraw ochrony danych osobowych, jeśli Użytkownik stwierdzi że jego dane są przetwarzane z naruszeniem Rozporządzenia.

7. Podanie przez Użytkownika danych osobowych jest dobrowolne, ale może być niezbędne do prowadzenia oraz utrzymania korespondencji oraz niezbędne do wzięcia udziału w szkoleniu, wdrożeniu, akademii, itp.

8. Dane osobowe nie będą wykorzystywane do zautomatyzowanego podejmowania decyzji ani profilowania.

CacheStorageVersion

Służą do śledzenia odwiedzających na wielu stronach internetowych w celu przedstawienia odpowiedniej reklamy na podstawie preferencji użytkownika.

źródło danych – zewnętrzne

TabId

źródło danych – zewnętrzne

wp-flybox-seen

źródło danych – wewnętrzne (strona internetowa: szkolenia-sgp.pl)

Dowiedz się więcej na temat tego, kim jesteśmy, jak można się z nami skontaktować i w jaki sposób przetwarzamy dane osobowe w ramach Polityki prywatności.