Marketing i PR

Uczymy autoprezentacji. Budujemy wizerunek – od zasad savoir – vivre, po elegancki ubiór wpisujący się w konkretny dresscode. Wspieramy także we wszelkich działaniach medialnych.

Wykorzystanie nowych mediów w budowie wizerunku profesjonalnego urzędu

• Wizerunek
• Poznaj media (tradycyjne i elektroniczne)
• Formy kontaktu z mediami (online i offline)
• Kontakty i spotkania z mediami – odczarowanie mitu
• Dobre praktyki PR.

Budowanie wizerunku profesjonalnego urzędnika administracji publicznej

Szkolenie jest skierowane do urzędników administracji publicznej oraz osób pełniących funkcje publiczne np. radnych. Warsztaty mają na celu zwiększenie skuteczności budowania swojego wizerunku jako przedstawiciela samorządu. Uczestnicy zajęć dowiedzą się za pomocą jakich narzędzi mogą zwiększyć swoją wiarygodność w oczach interesantów/ wyborców. Jak radzić radzenie sobie z trudnymi pytaniami. Zwiększą i przećwiczą swoje umiejętności perswazyjne. Uczestnicy będą ćwiczyć umiejętność publicznego prezentowania swoich poglądów do interesantów wyborców oraz mediów. Znaczącą korzyścią dla uczestników będzie zwiększenie swojej efektywności w oparciu o umiejętność korzystania z technik zarządzania czasem.

Savoir-vivre z elementami etykiety i protokołu dyplomatycznego

Nabycie praktycznej wiedzy z zakresu savoir - vivre, etykiety i protokołu dyplomatycznego
w administracji, uwrażliwienie na różnice kulturowe w kontaktach międzynarodowych, poznanie zasad współpracy z partnerami krajowymi i zagranicznymi.

Od nieufnego do współpracy - jak z mediów uczynić sprzymierzeńca urzędu

• Uświadomienie uczestnikom znaczenia współpracy z mediami w funkcjonowaniu nowoczesnych instytucji oraz obowiązków związanych z obszarem dostępu do informacji publicznej.
• Umożliwienie uczestnikom weryfikacji dotychczasowych stereotypów dotyczących mediów
i dziennikarzy.
• Zapoznanie uczestników ze specyfiką pracy mediów i z zasadami, których przestrzeganie może nam zagwarantować sukces w tej współpracy.
• Przygotowanie uczestników do efektywnej współpracy z mediami.

Promocja i marketing w dobie social media

Przekazanie uczestnikom poszerzonej wiedzy o najnowszych trendach we współczesnym marketingu, ze szczególnym uwzględnieniem możliwości docierania do klienta za pośrednictwem mediów społecznościowych. Pokazanie, w jaki sposób optymalnie z korzystać z możliwości, które te media dają,

Marketing terytorialny w samorządzie

Przekazanie uczestnikom poszerzonej wiedzy na temat marketingu terytorialnego, ze szczególnym uwzględnieniem możliwości docierania do odbiorcy za pośrednictwem mediów społecznościowych. Usystematyzowanie wiedzy pracowników urzędu w zakresie funkcji informacyjnej i promocyjnej oraz
w zakresie organizacji wydarzeń promocyjnych. Pokazanie, w jaki sposób optymalnie z korzystać
z możliwości, które te media dają, kompletując bazę potencjalnych klientów i wprowadzając w życie skuteczną kampanię promocyjną.

Nowoczesne formy marketingu

• Zdobycie wiedzy na temat różnic pomiędzy „tradycyjnym” marketingiem a marketingiem partyzanckim
• Zdobycie wiedzy na temat strategii oraz narzędzi nowoczesnego marketingu
• Poznanie reguł jakimi rządzi się nowoczesny marketing
• Zdobycie wiedzy na temat skutecznych metod promocji w Internecie (w szczególności
w obrębie social media)
• Nabycie umiejętności efektywnego kreowania wizerunku firmy w sieci
• Nabycie umiejętności prowadzenia kreatywnych kampanii w mediach społecznościowych

Zapisz się na szkolenie

Od 2009 r. firma SGP – Training & Consulting specjalizuje się w realizacji projektów szkoleniowych przygotowanych dla pracowników sektora publicznego. Nasze szkolenia realizowane są w formie warsztatów, dających możliwość wdrożenia w praktyce omawianych rozwiązań.

Współpracujemy z wykwalifikowaną kadrą specjalistów. Każde ze szkoleń prowadzone jest przez doświadczonego trenera – praktyka i eksperta w swojej dziedzinie.

Harmonogram

Zbliżające się szkolenia

Katowice

Wrocław

informacje wkrótce

Potrzebujesz pomocy? Napisz do nas!

Chcesz być na bieżąco z informacjami? Zapisz się do newslettera.