Zapisz się na szkolenie

Jesteś zainteresowany konkretnym szkoleniem?
ZAPISZ SIĘ ON-LINE POBIERZ PDF POPROŚ O WYCENĘ SZKOLENIA ZAMKNIĘTEGO
 

Szkolenia


Skontaktuj się z nami

Masz pytanie? Napisz do nas! Na każde pytanie odpowiemy w 24 godziny.

szkolenia@sgpgroup.eu


Bądź na bieżąco!

Interesują Cię informacje o aktualnościach oraz najnowsze szkolenia?

Audytor Wewnętrzny Zintegrowanego Systemu Zarządzania ISO 50001:2018 oraz ISO 14001:2015

Czas trwania szkolenia: 3 dni, 24h szkoleniowe

Możliwość uczestnictwa w całości lub wybranym poniżej temacie:

Audytor Wewnętrzny Systemu Zarządzania Energią ISO 50001:2018
Czas trwania szkolenia: 2 dni, 16 h szkoleniowych
Audytor Wewnętrzny Systemu Zarządzania Środowiskowego ISO 14001:2015
Czas trwania szkolenia: 2 dni, 16 h szkoleniowych

ZAKRES SZKOLENIA

Dzień I – ISO 50001:2018
 
1. Podstawowe pojęcia związane z efektywnością energetyczną i normą ISO 50001:2018 – wydajność energetyczna, wskaźniki wyniku energetycznego, energetyczna linia bazowa, znaczące wykorzystanie energii
2. Wymagania normy ISO 50001:2018
3. Czynniki stałe i zmienne mające wpływ na wykorzystanie energii w kontekście audytu wewnętrznego
4. Planowanie energetyczne – przegląd energetyczny, cele i cele szczegółowe w systemie zarządzania energią wg ISO 50001:2018 w kontekście audytu wewnętrznego
5. Ćwiczenia i warsztaty

Dzień II – ISO 14001:2015
 
1. Wymagania normy ISO 14001:2015 ze szczególnym uwzględnieniem następujących elementów:
a. Specyficzne pojęcia i definicje
b. Aspekty środowiskowe i ich identyfikacja oraz ocena
c. Sterowanie operacyjne i gotowość na awarie
d. Identyfikacja wymagań prawnych i ocena zgodności
2. Ćwiczenia i warsztaty
 
Dzień III – prowadzenie audytu wewnętrznego
 
1. Zalecenia normy ISO 19011:2018
2. Ćwiczenia i warsztaty w kontekście prowadzenia audytu wewnętrznego systemu zarządzania
a. Podejmowanie, przebieg i sekwencja działań audytowych 
b. Planowanie i przygotowanie audytu 
c. Przygotowanie list kontrolnych
d. Konstruowanie pytań, ścieżek audytowych
e. Komunikowanie w audycie i zdolności interpersonalne
f. Zasady i etapy przeprowadzania audytu
g. Dokumentowanie ustaleń z audytu
h. Reagowanie na sytuacje nie zaplanowane
i. Nadzorowanie i przeprowadzanie działań poaudytowych
3. Egzamin końcowy


SYLWETKA TRENERA
absolwent Wydziału Inżynierii Procesowej i Ochrony Środowiska Politechniki Łódzkiej, studiów doktoranckich na tym wydziale oraz szeregu branżowych studiów podyplomowych. Po kilkunastoletnim stażu pracy w przemyśle, obecnie pomaga przedsiębiorcom identyfikować i wypełniać wymagania prawne w zakresie środowiska, gospodarowania chemikaliami, zajmuje się wdrażaniem systemów zarządzania, poprawą efektywności energetycznej przedsiębiorstw oraz audytowaniem dostawców sieci handlowych. Prowadzi szkolenia dotyczące systemów zarządzania, zagadnień ochrony środowiska, gospodarowania chemikaliami, efektywności energetycznej i zajęcia dydaktyczne na łódzkich uczelniach. Audytor energetyczny. Autor i współautor szeregu publikacji dotyczących zarządzania środowiskowego, bezpieczeństwa przemysłowego, ryzyka środowiskowego oraz efektywności energetycznej.
 
Opinie uczestników szkoleń udzielone w ankietach, na pytanie „Co w szkoleniu podobało się szczególnie?”
• „Przygotowanie merytoryczne prowadzącego, powiązane z praktyką”
• „Rzeczowość i kompetencje prowadzącego”
• „Merytoryczne odpowiedzi na pytania, cenne wskazówki, kompetencja”
• „Ogromna wiedza i przygotowani merytoryczne”
• „Szczegółowe omówienie każdego punktu”
• „Obszerna wiedza szkoleniowca”

ZGŁOSZENIE UDZIAŁU

Możesz zgłosić swój udział na wybrane szkolenie wypełniając formularz on-line na naszej stronie lub pobierając formularz PDF.

TERMINY

WYCENA SZKOLENIA ZAMKNIĘTEGO

Formularz wyceny szkolenia zamkniętego

Zamknij
Ta strona używa plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług oraz statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce dotyczącej cookies. [OK, akceptuję cookies]