CZAS TRWANIA SZKOLENIA-
1 dzień, (8 h szkoleniowych, 1 h szkoleniowa)
CELE SZKOLENIA
Celem szkolenia jest zdobycie wiedzy w zakresie wymagań BRC Food.
ODBIORCY SZKOLENIA
Szkolenie przeznaczone jest dla osób, które chcą podnieść swoje kwalifikacje zawodowe i uzyskać odpowiednie umiejętności w zakresie interpretacji wymagań Standardu BRC.
Szkolenie skierowane jest do:
• osób zaangażowanych w projektowanie i zarządzanie systemami bezpieczeństwa żywności w przedsiębiorstwach,
• kierowników i pracowników kontroli jakości,
• członków zespołu HACCP,
• absolwentów studiów żywnościowych i gastronomicznych, którzy pragną poszerzyć swoją wiedzę zdobytą podczas studiów,
• pracowników firm produkujących żywność, oraz Inspekcji nadzorujących,
• osób zainteresowanych nabyciem praktycznych umiejętności związanych z wdrożeniem i doskonaleniem systemu zarządzania w oparciu o Standard BRC.
PROGRAM SZKOLENIA
• Podstawowe definicje, pojęcie BRC,
• Aktualne wymagania prawne w zakresie bezpieczeństwa żywności w Polsce i UE,
• Identyfikacja stref ryzyka: obszary odseparowane, obszary: niskiego i wysokiego ryzyka, oraz wysokiej ostrożności,
• Powiązania z systemem HACCP – podstawy systemu HACCP wg BRC,
• Systemu zarządzania jakością wg BRC – powiązanie z ISO 9001 i/lub ISO 22000,
• Wymagania fundamentalne,
• Programy wstępne,
• Audyty wewnętrzne i przegląd systemu – weryfikacja BRC,
• BRC a obrona żywności i autentyczność,
• Procedura certyfikacji – klasyfikacja niezgodności / ocena na poziomie AA, certyfikacja wielooddziałowa, zasady ustalania terminów kolejnych audytów,
• Procedura certyfikacji – program audytów zapowiedzianych i niezapowiedzianych, program rejestracji,
• Działania korygujące – analiza przyczyn głównych,
• Ćwiczenia praktyczne.
TERMINY
Proponowane terminy i miejsca realizacji szkolenia:
29 - 29 marca |
POZNAŃ |
28 - 28 maja |
CZĘSTOCHOWA |
03 - 03 grudnia |
WROCŁAW |
KOSZTORYS SZKOLENIA
Koszt szkolenia dla jednej osoby wynosi: 990.00 PLN netto.
W cenę szkolenia wliczone są:
- proces szkolenia,
- sala szkoleniowa,
- materiały szkoleniowe w formie książkowej wraz z długopisem,
- wszelkie koszty związane z trenerem,
- imienny certyfikat uczestnictwa w szkoleniu,
- przerwy kawowe, obiad,
- poszkoleniowe konsultacje z trenerem.
Szkolenie zamknięte wyceniane jest indywidualnie dla każdego klienta