CZAS TRWANIA SZKOLENIA - 1 dzień (8 h szkoleniowych, 1 h szkoleniowa = 45 minut)
CEL SZKOLENIA
Celem szkolenia jest zdobycie wiedzy w zakresie wymagań IFS Food.
ADRESACI SZKOLENIA
Szkolenie przeznaczone jest dla osób, które chcą podnieść swoje kwalifikacje zawodowe i uzyskać odpowiednie umiejętności w zakresie interpretacji wymagań Standardu IFS.
Szkolenie skierowane jest do:
• osób zaangażowanych w projektowanie i zarządzanie systemami bezpieczeństwa żywności w przedsiębiorstwach,
• kierowników i pracowników kontroli jakości,
• członków zespołu HACCP,
• absolwentów studiów żywnościowych i gastronomicznych, którzy pragną poszerzyć swoją wiedzę zdobytą podczas studiów,
• pracowników firm produkujących żywność, oraz Inspekcji nadzorujących,
• osób zainteresowanych nabyciem praktycznych umiejętności związanych z wdrożeniem i doskonaleniem systemu zarządzania w oparciu o Standard IFS.
PROGRAM SZKOLENIA
• Podstawowe definicje, pojęcie IFS,
• Aktualne wymagania prawne w zakresie bezpieczeństwa żywności w Polsce i UE,
• Powiązania z systemem HACCP – podstawy systemu HACCP wg IFS,
• Systemu zarządzania jakością wg IFS – powiązanie z ISO 9001 i/lub ISO 22000,
• Wymagania KO (knock out),
• Wymagania Standardu, w tym Obrona żywności i autentyczność, zarządzanie alergenami,
• Audyty wewnętrzne i przegląd systemu – weryfikacja IFS,
• Procedura certyfikacji – odstępstwa a niezgodności, zasady ustalania terminów kolejnych audytów,
• Procedura certyfikacji,
• Ćwiczenia praktyczne.
TERMINY
Proponowane terminy i miejsca realizacji szkolenia:
23 - 23 kwietnia |
POZNAŃ |
19 - 19 listopada |
CZĘSTOCHOWA |
KOSZTORYS SZKOLENIA
Koszt szkolenia dla jednej osoby wynosi: 990.00 PLN netto.
W cenę szkolenia wliczone są:
- proces szkolenia,
- sala szkoleniowa,
- materiały szkoleniowe w formie książkowej wraz z długopisem,
- wszelkie koszty związane z trenerem,
- imienny certyfikat uczestnictwa w szkoleniu,
- przerwy kawowe, obiad,
- poszkoleniowe konsultacje z trenerem.
Szkolenie zamknięte wyceniane jest indywidualnie dla każdego klienta