Zapisz się na szkolenie

Jesteś zainteresowany konkretnym szkoleniem?

Szkolenia

Masz pytanie? Napisz do nas! Na każde pytanie odpowiemy w 24 godziny.

Bądź na bieżąco!

Interesują Cię informacje o aktualnościach oraz najnowsze szkolenia?

Szkolenie Metrologia długości i kąta

Opis szkolenia Metrologia długości i kąta

CEL SZKOLENIA

Szkolenie, po którym uczestnicy nabywają podstawowe kwalifikacje z zakresu metrologii ogólnej, nabędą minimalne umiejętności do wykonania podstawowych pomiarów liniowych i kątowych oraz podstawy teoretyczne zapisywania wyników, tolerowania wymiarów i budowy przyrządów pomiarowych do pomiarów geometrii (długości kąta). Uczestnicy nabędą umiejętności nadzoru nad przyrządami pomiarowymi i umiejętności rozwiązywania problemów w zakresie metrologii w przemyśle.

PROGRAM SZKOLENIA
1. Powitanie uczestników
2. Omówienie celów i zakresu szkolenia
3. Wprowadzenie do terminologii stosowanej w metrologii i jakości – Słownik VIM, normy PN-EN ISO 10012, PN-EN ISO 14253-1
4. Dokładność i precyzja pomiarów
5. Podstawy wyrażania i zapisywania wyników pomiarów, obliczania błędów oraz wyznaczania niepewności
6. Czytanie rysunków i specyfikacji. Tolerowanie wymiarów. Porównywanie wyników pomiarów z wymaganiami
7. Ocena i interpretacja wyników pomiarów
8. Podstawy organizacji pomieszczeń do pomiarów geometrii oraz doboru wyposażenia pomiarowego do zamierzonych celów?
9. Zasady wykonywania pomiarów długości i kąta oraz odchyłek kształtu
10. Przedstawienie metod stosowanych przy pomiarach długości i kąta?
11. Przedstawienie możliwości pomiarowych podstawowych przyrządów do pomiarów długości i kąta (suwmiarki, mikrometry, głębokościomierze, przymiary)?
12. Prezentacja metod pomiarowych?
13. Dyskusja, pytania uczestników?

CZAS TRWANIA SZKOLENIA  - 2 dni (16h szkoleniowych, 1 h szkoleniowa = 45 minut

ZGŁOSZENIE UDZIAŁU W SZKOLENIU Metrologia długości i kąta

Zgłoś swój udział w szkoleniu "Metrologia długości i kąta" wypełniając formularz on-line na naszej stronie lub pobierając formularz PDF.

TERMINY SZKOLEŃ Metrologia długości i kąta

Termin i miejsce szkolenia ustalane są z Klientem.

WYCENA SZKOLENIA ZAMKNIĘTEGO

Szkolenie "Metrologia długości i kąta" może zostać zorganizowane w formie zamkniętej w ustalonym miejscu i czasie. Wypełnij formularz wyceny szkolenia zamkniętego, aby poznać szczegóły oferty.

Podobne szkolenia

Zamknij