Zapisz się na szkolenie

Jesteś zainteresowany konkretnym szkoleniem?
ZAPISZ SIĘ ON-LINE POBIERZ PDF POPROŚ O WYCENĘ SZKOLENIA ZAMKNIĘTEGO
 

Szkolenia


Skontaktuj się z nami

Masz pytanie? Napisz do nas! Na każde pytanie odpowiemy w 24 godziny.

szkolenia@sgpgroup.eu


Bądź na bieżąco!

Interesują Cię informacje o aktualnościach oraz najnowsze szkolenia?

NADZÓR NAD WYPOSAŻENIEM I KALIBRACJA WYBRANYCH ŚRODKÓW POMIAROWYCH I KONTROLNYCH

PROGRAM SZKOLENIA

1. Nazewnictwo i definicje na podstawie słownika VIM z 2008r.
2. Prawo o miarach i jego zastosowanie
3. Legalizacja, zatwierdzenie typu, kalibracja, sprawdzenie
4. Podstawy nadzoru nad wyposażeniem wg ISO 9001:2008 i ISO TS 16949:2009
5. Działalność Głównego Urzędu Miar i Polskiego Centrum Akredytacji
6. Spójność pomiarowa. Hierarchia
7. Dokładność i niepewność pomiaru oraz czynniki mające na nie wpływ
8. Walidacja metod pomiaru
9. Przedstawianie wyników, zasady zaokrąglania
10. Reguły orzekania zgodności wg ISO 14253-1
11. Podstawy podjęcia decyzji o wzorcowaniu w laboratorium wewnętrznym lub zewnętrznym na podstawie jakości, kosztu i logistyki
12. Określenie okresów międzykalibracyjnych
13. Procedura, demonstracja oraz ćwiczenie kalibracji średnicówki dwupunktowej czujnikowej i mikrometrycznej, sprawdzianu tłoczkowego gwintu, czujnika 0.01/12.7 przyrządem i 0.001 /12.7 na płytkach wzorcowych
14. Metodyka tworzenia procedury wzorcowania.

CZAS TRWANIA SZKOLENIA - 2 dni (16 h szkoleniowych, 1h szkoleniowa = 45 minut)
 

ZGŁOSZENIE UDZIAŁU

Możesz zgłosić swój udział na wybrane szkolenie wypełniając formularz on-line na naszej stronie lub pobierając formularz PDF.

TERMINY

Termin i miejsce szkolenia ustalane są z Klientem.

WYCENA SZKOLENIA ZAMKNIĘTEGO

Formularz wyceny szkolenia zamkniętego

Zamknij
Ta strona używa plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług oraz statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce dotyczącej cookies. [OK, akceptuję cookies]