Zapisz się na szkolenie

Jesteś zainteresowany konkretnym szkoleniem?

Szkolenia

Masz pytanie? Napisz do nas! Na każde pytanie odpowiemy w 24 godziny.

Bądź na bieżąco!

Interesują Cię informacje o aktualnościach oraz najnowsze szkolenia?

Szkolenie Skuteczny trener wewnętrzny

Opis szkolenia Skuteczny trener wewnętrzny

CZAS TRWANIA SZKOLENIA – 2 dni (16 godzin szkoleniowych, 1 godzina szkoleniowa = 45 minut)

CELE SZKOLENIA
  • Poszerzenie swoich umiejętności dotyczących analizy potrzeb szkoleniowych
  • Poszerzenie swoich umiejętności dotyczących soft skills training
  • Poszerzenie wiedzy i zastosowanie technologii podnoszenia kompetencji ludzi w zakresie wiedzy, umiejętności, postaw i refleksji
  • Wzbogacenie i urozmaicenie swoich metod nauczania

PROGRAM SZKOLENIA SKUTECZNY TRENER WEWNĘTRZNY

BLOK I
Komunikacja w pracy trenera

1. Jak nawiązać kontakt z uczestnikami szkolenia.
2. Dostosowanie języka do odbiorców.
3. Udzielanie informacji zwrotnej.
4. Budowanie autorytetu.

BLOK II
Grupa szkoleniowa

1. Proces grupowy.
2. Role grupowe.

BLOK III
Projektowanie szkoleń

1. Jak uczą się dorośli?
2. Formułowanie celów szkoleniowych w oparciu o kompetencje.
3. Cykl Kolba.
4. Projektowanie struktur szkoleniowych.

BLOK IV
Narzędzia pracy trenera

1. Umiejętność zarządzania czasem i dynamiką szkolenia.
2. Umiejętność opracowywania ćwiczeń.
3. Narzędzia pracy trenera.

BLOK V
Trudne sytuacje w pracy trenera

1. Sytuacje wynikające z błędów w przygotowaniu szkolenia.
2. Sytuacje wynikające z czynników niezależnych.
3. Sytuacje powstające w trakcie prowadzenia szkolenia.
4. Sytuacje prowokowane przez trudnych uczestników.

SYLWETKA TRENERA:

Jest certyfikowanym trenerem biznesu i umiejętności interpersonalnych (EQF 5), psychologiem oraz konsultantem ds. kreatywnego zarządzania produkcją. Posiada bogate doświadczenie w pracy w obszarze biznesowym oraz w obszarze rozwoju indywidualnego
i grupowego.
Pracuję w oparciu o dynamikę procesu grupowego, co pozwala uczestnikom na aktywne uczestniczenie w treningu. Nastawienie na uczenie
w działaniu pozwala kształtować wśród jego uczestników treningów przede wszystkim umiejętności – będące praktycznym zastosowaniem wiedzy oraz ograniczyć do minimum teorię, która ma być zapleczem do skutecznego działania. Posiada kilkunastoletnie doświadczenie
w prowadzeniu szkoleń dla trenerów. Realizował m.in. kilkuletni projekt „AKADEMIA TRENERÓW BIZNESU LAB - SZKOŁA TRENERÓW
I SUPERWIZJA ZAJĘĆ”. Od 2013 r. prowadzi zajęcia ze studentami w ramach studiów podyplomowych: Akademia trenerów biznesu.
Realizował projekty związane z rozwojem pracowników i kadry menedżerskiej firm, instytucji i administracji (projekty komercyjne, projekty PO KL itp.).

Pracował m.in. dla: AEGON, Agencja reklamowa GG Promotion Sp. Z o.o. , Auchan, Bank BPH,  Bank Zachodni WBK S.A., Bonduelle Polska, Brass Polska Sp. Z o.o., , Cadbury Polska Sp. Z o.o., Call Center Inter Galactica Sp. Z o.o., CARGO Sp. z o.o., Chespa, Crusar, ECM Consulting Sp. Z o.o., Elektrolux, Eurodom, Eurosystems Polska Sp. Z o.o., Fakro, Falck Medycyna Sp. Z o.o., Gant Development S.A., Grecos Holiday Sp. Z o.o., Grupa IMAGE, Grupa PSB, Hypercrew Sp. Z .o.o., Idexx Laboratories Ltd., ista Shared Services Polska Sp. Z o.o., KGHM Polska Miedź S.A., LuxMed. Sp. Z o.o., MAP Lifttechnik, Meblonowak, Medicover, Medicus Sp. Z o.o.,  Mega Sp. Z o.o., Neonet S. A., Opoltrans Sp. Z .o.o., OTTO, Philip Sp. Z o.o., Piomar Logistic Sp. Z o.o., PKO BP, POLA Design, Polbau Sp. Z o.o., PPHU Lissy, PROFIT Doradcy Finansowi, PWC Odra S.A., PZU, Reber Gmbh, Reporter S. A., Rheinzink, Rossmann, Santander Consumer Bank S.A., Secus Asset Management S.A., Sindbad, Sitech Sp. Z o.o., Suchanoff Design, Velux, WBK Bank Zachodni, WUWER Sp. Z o.o., WWT Sp. Z o.o., Zeitkraft GmbH.
Akademicki Inkubator Przedsiębiorczości Politechniki Opolskiej, Instytutu Transportu Samochodowego, Izba Gospodarcza Śląsk, Miejskie Ośrodki Pomocy Społecznej, Naczelna Organizacja Techniczna w Opolu, Opolskie Centrum Rozwoju Gospodarki, Politechnika Opolska, Powiatowe Centra Pomocy, Urzędy Pracy, Wojewódzkie Ośrodki Ruchu Drogowego, Zakład szkolenia i ekspertyz Polskiego Towarzystwa Ekonomicznego, Polskie Towarzystwo Zarządzania Produkcją.

Specjalizuje się w szkoleniach z następujących tematów:
treningi train the trainer, autoprezentacja, komunikacja interpersonalna, asertywność, budowanie zespołu, współpraca i współdziałanie w zespole, treningi relaksacyjne, treningi interpersonalne, procesy grupowe, zarządzanie zespołem, zarządzanie zmianą, coaching menedżerski, motywowanie, rozwiązywanie konfliktów, perswazja
w sprzedaży, obsługa klienta, inteligencja emocjonalna w pracy, zarządzanie sobą w czasie, przywództwo, wystąpienia publiczne, psychologia zachowań konsumenckich, stres i wypalenie zawodowe.

ZGŁOSZENIE UDZIAŁU W SZKOLENIU Skuteczny trener wewnętrzny

Zgłoś swój udział w szkoleniu "Skuteczny trener wewnętrzny" wypełniając formularz on-line na naszej stronie lub pobierając formularz PDF.

TERMINY SZKOLEŃ Skuteczny trener wewnętrzny

Proponowane terminy i miejsca realizacji szkolenia "Skuteczny trener wewnętrzny":

14 - 15 grudnia
Częstochowa
ZAPISZ SIĘ

KOSZTORYS SZKOLENIA OTWARTEGO

Szkolenie "Skuteczny trener wewnętrzny" może zostać zrealizowane w formie otwartej. Terminy i miejsca szkoleń otwartych znajdziesz w zakładce "Terminy".

KOSZT SZKOLENIA STACJONARNEGO
  • dla jednej osoby: 1290.00 PLN netto.
  • przy zgłoszeniu 3 i więcej osób, koszt szkolenia za osobę wynosi: 1190.00 PLN netto
W cenę szkolenia stacjonarnego wliczone są:
  • proces szkolenia,
  • sala szkoleniowa,
  • materiały szkoleniowe w formie książkowej wraz z długopisem,
  • wszelkie koszty związane z trenerem,
  • imienny certyfikat uczestnictwa w szkoleniu,
  • przerwy kawowe, obiad,
  • poszkoleniowe konsultacje z trenerem.

Szkolenie zamknięte wyceniane jest indywidualnie dla każdego klienta

WYCENA SZKOLENIA ZAMKNIĘTEGO

Szkolenie "Skuteczny trener wewnętrzny" może zostać zorganizowane w formie zamkniętej w ustalonym miejscu i czasie. Wypełnij formularz wyceny szkolenia zamkniętego, aby poznać szczegóły oferty.

Podobne szkolenia

Zamknij