Zapisz się na szkolenie

Jesteś zainteresowany konkretnym szkoleniem?

Szkolenia

Masz pytanie? Napisz do nas! Na każde pytanie odpowiemy w 24 godziny.

Bądź na bieżąco!

Interesują Cię informacje o aktualnościach oraz najnowsze szkolenia?

Szkolenie Przywództwo w świecie VUCA

Opis szkolenia Przywództwo w świecie VUCA

VUCA jest akronimem używanym przez wojsko amerykańskie w celu opisania ekstremalnych warunków w Afganistanie i Iraku. Oznacza: Zmienny (Volatile), Niepewny (Uncertain), Złożony (Complex) i Niejednoznaczny (Ambiguous). Ta terminologia współgra z rosnącą liczbą menadżerów starających się zrozumieć stale zmieniające się wyzwania, jakie niesie ze sobą polityka, ekonomia, społeczeństwo, kultury organizacji, władze firm, pracownicy, środowisko. Wydaje się, że przesuwamy się od podejścia opartego na rozwiązywaniu problemów i planowaniu, które mają na celu zmniejszenie niepewności – do świata, w którym dokonuje się postępów poprzez aktywne angażowanie się w warunkach niepewności, co wymaga jednakże wyższego poziomu zwinności lidera. Webinar rozwija w uczestnikach świadomość tych okoliczności, kluczowych kompetencji i wyzwań menadżerów na nasze czasy. Dzięki niemu uczestnicy nabędą nowego wejrzenia w sposób podejścia do zarządzania adekwatnego do warunków, w jakich przyszło nam żyć i działać.

SAMOŚWIADOMOŚĆ KOMPETENCJI PRZYWÓDCZYCH W ŚWIECIE VUCA

WPROWADZENIE – 15 min

Przywództwo w świecie VUCA – nowy paradygmat przywództwa – 15 min
Model kluczowych czynników przywództwa wg Roberta Diltsa – omówienie i wnioski – 20 min
Umiejętności dopasowania stylu zarządzania do potrzeb organizacji i pracowników – case studies – 30 min
Obszary rozwoju własnych kompetencji – elastyczność stylu – 20 min
Określenie efektywnych stylów zarządzania w stosunku do poszczególnych osób w zespołach - 30 min
10 Kluczowych Czynników Sukcesu przywództwa w świecie VUCA – 30 min
Przywództwo Transformujące wg Alana Seala - 3 pytania – 15 min
Drabina wnioskowania wg Chrisa Argyrisa – prezentacja i wnioski – 15 min

PODSUMOWANIE – 20 min

ZARZĄDZANIE NIELINEARNE W ŚWIECIE VUCA

WPROWADZENIE – 15 min

Gotowość poznawcza ważniejsza od wiedzy i doświadczenia – 15 min
4 obszary uwagi – klucz do skuteczności lidera w świecie VUCA – prezentacja i omówienie – 15 min
Perykles i wojny peloponeskie – opowieść – 10 min
Elastyczność – czyli zwinność w warunkach ciągłej zmiany – 20 min
Turyści spotykają niedźwiedzia – opowieść – 20 min
Świadomość procesów zarządzania stresem i zdolność ich stosowania – 60 min
Osobisty wellbeing lidera w świecie VUCA – 30 min
4 filary kompetencji lidera na nasze czasy – kompetencje VUCA – omówienie i wnioski – 20 min
6 zasad filozofii stoickiej a rzeczywistość świata VUCA – prezentacja – 10 min

PODSUMOWANIE – 20 min

SYLWETKA TRENERA

Trener rozwoju osobistego, psycholog biznesu, kognitywista.
Prowadzi szkolenia, sesje indywidualne, wystąpienia, zajęcia na uczelniach, pisze książki, artykuły, udziela wywiadów, nagrywa wideo. W pracy z biznesem koncentruje się na zagadnieniach: przywództwa, inteligencji emocjonalnej, wystąpień publicznych i story-tellingu, efektywnej komunikacji i sztuki perswazji, zarządzania stresem, work-life balance, mindfulness i wellbeing w biznesie. Autor modelów: TY® i Lider Przyszłości – TERAZ. Z pasją wspina się po górach, przedziera po lasach, żegluje, nurkuje, biega maratony.
Pracuje w języku polskim i angielskim.

Przeprowadził: 6 400 godzin szkoleń i warsztatów, 4 700 godzin sesji indywidualnych, 150 godzin wystąpień publicznych, w których udział wzięło ponad 16 000 uczestników.
Przygotowanie i Certyfikaty
MLC - Multi-Level Coaching Study, Trop Group – Team&Group Trainer, Mindsonar – badanie filtrów percepcji i systemów wartości, Speaking Circles – wystąpienia publiczne i story-telling, InspireGroup - Design Thinking, Coachways - Vuca World Leadership, Theory U, The Cynefin Framework, Manifestacja celu, H-consulting - Przywództwo i coaching w świecie VUCA, APMG – Change Management, Jarosław Gibas - Model Transpersonalny, Instytut Kognitywistyki Maciej Bennewicz - Konstelacje Archetypowe, Coaching w ujęciu transpersonalnym, Psychoterapia Zaburzeń Depresyjnych – Polski Instytut Psychoterapii Integratywnej. Akredytował mnie ICF.  Ukończyłem studia na Akademii Koźmińskiego w Warszawie.

ZGŁOSZENIE UDZIAŁU W SZKOLENIU Przywództwo w świecie VUCA

Zgłoś swój udział w szkoleniu "Przywództwo w świecie VUCA" wypełniając formularz on-line na naszej stronie lub pobierając formularz PDF.

TERMINY SZKOLEŃ Przywództwo w świecie VUCA

Termin i miejsce szkolenia ustalane są z Klientem.

WYCENA SZKOLENIA ZAMKNIĘTEGO

Szkolenie "Przywództwo w świecie VUCA" może zostać zorganizowane w formie zamkniętej w ustalonym miejscu i czasie. Wypełnij formularz wyceny szkolenia zamkniętego, aby poznać szczegóły oferty.

Podobne szkolenia

Zamknij