Formularz zgłoszeniowy

Jesteś zainteresowany konkretnym szkoleniem?
POBIERZ FORMULARZ
 

Szkolenia

FOOD DEFENCE (OBRONA ŻYWNOŚCI) WG PAS 96 ORAZ WYMAGAŃ IFS FOOD, BRC FOOD ORAZ FSSC

CZAS TRWANIA SZKOLENIA: 1 dzień (8 h szkoleniowych, 1 h szkoleniowa = 45 minut)

CEL SZKOLENIA
Celem szkolenia jest zdobycie wiedzy w zakresie Obrony żywności.

ODBIORCY SZKOLENIA
Szkolenie przeznaczone jest dla osób, które chcą podnieść swoje kwalifikacje zawodowe i uzyskać odpowiednie umiejętności w zakresie niezbędnych działań wynikających z Obrony żywności.
Szkolenie skierowane jest do:
• osób zaangażowanych w projektowanie i zarządzanie systemami bezpieczeństwa żywności w przedsiębiorstwach,
• kierowników i pracowników kontroli jakości,
• członków zespołu HACCP,
• absolwentów studiów żywnościowych i gastronomicznych, którzy pragną poszerzyć swoją wiedzę zdobytą podczas studiów,
• pracowników firm produkujących żywność,  oraz Inspekcji nadzorujących,
• osób zainteresowanych nabyciem praktycznych umiejętności związanych z wdrożeniem i doskonaleniem systemu zarządzania,
• pracowników firm dostarczających produkty do sieci handlowych,
• pracowników firm posiadających w szczególności certyfikaty IFS Food, FSSC 22000 oraz BRC Food, a także firm wdrażających wymagania wymienionych standardów.

PROGRAM SZKOLENIA

• Co to jest Food Defense?
• Ocena ryzyka narażenia przedsiębiorstwa na atak dla: wyrobu, lokalizacji i rodzaju biznesu – ćwiczenie
• Profil atakującego,
• Wymagania IFS Food w zakresie Obrony żywności,
• Wytyczne zawarte w PAS 96:2017
• BRC Food wydanie 8 a Obrona żywności,
• Analiza ryzyka wg TACCP, VACCP oraz System CARVER – jaką metodę zastosować?   
• Identyfikacja zagrożeń oraz analiza ryzyka na wybranych przykładach – ćwiczenia,
• Środki bezpieczeństwa :
- zewnętrzne, m.in. fizyczna ochrona, przesyłki i korespondencja,
- wewnętrzne, m.in. fizyczne zabezpieczenie produkcji oraz obszarów magazynowych,
- surowce, woda, bezpieczeństwo informacji,
- ludzie, m.in. pracownicy i goście,
• Plany w nagłych wypadkach (scenariusze) – ćwiczenie,

Najczęstsze pytania audytowe w zakresie Obrony żywności,

ZGŁOSZENIE UDZIAŁU

Formularz zgłoszeniowy na szkolenie: formularz-zgloszeniowy

TERMINY

Proponowane terminy i miejsca realizacji szkolenia:

14 - 14 październik Częstochowa
08 - 08 grudzień Wrocław

KOSZTORYS SZKOLENIA

Koszt szkolenia dla jednej osoby wynosi: 720.00 PLN netto.
Przy zgłoszeniu powyżej 2 osób koszt szkolenia za osobę wynosi: 650.00 PLN netto

W cenę szkolenia wliczone są:
  • proces szkolenia,
  • sala szkoleniowa,
  • materiały szkoleniowe w formie książkowej wraz z długopisem,
  • wszelkie koszty związane z trenerem,
  • imienny certyfikat uczestnictwa w szkoleniu,
  • przerwy kawowe, obiad,
  • poszkoleniowe konsultacje z trenerem.


Szkolenie zamknięte wyceniane jest indywidualnie dla każdego klienta

Zamknij
Ta strona używa plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach: świadczenia usług oraz statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Szczegóły znajdziesz w Polityce dotyczącej cookies. [OK, akceptuję cookies]