• Facebook
  • LinkedIn
  • LinkedIn

Szkolenie Wymagania standardu BRC CP ver 4 PCH (High level)

szkolenie zamknięte

Szkolnie pozwoli nabyć wiedzę i umiejętności z wymagań BRC CP ver 4, zarządzania produktem i jakością, standardów dotyczących zakładu w/g BRC CP, kontroli procesu.

PROGRAM SZKOLENIA: Wymagania standardu BRC CP ver 4 PCH

SESJA 1. WSTĘP
  • Powitanie.
  • Prezentacja uczestników i trenera.
  • Prezentacja celów szkolenia.
Sesja 2: PODSTAWOWE WYMAGANIA BRC CP
  • Podstawowe definicje, pojęcie BRC CP.
  • Budowa i zakres Standardu BRC CP.
  • Specyficzne wymagania BRC CP – wymagania fundamentalne.
Sesja 3: ZAANGAŻOWANIE KIEROWNICTWA W BRC CP 
  • Zaangażowanie kierownictwa
  • Struktura organizacyjna
  • Zarządzanie ryzykiem produktowym w BRC CP
  • Wymagania prawne i bezpieczeństwa
  • Ocena zagrożeń produktu i ocena ryzyka
Sesja 4: ZARZĄDZANIE PRODUKTEM I JAKOŚCIĄ
  • System zarządzania produktem i jakością.
  • Dokumenty i zapisy.
  • Audyty wewnętrzne.
  • Zarządzanie dostawcami i usługodawcami.
  • Specyfikacje i dokumenty techniczne.
  • Działania korygujące i zapobiegawcze.
  • Wyroby niezgodne, reklamacje, incydenty.
  • Idenfyfikowalność.
  • Ćwiczenia.
Sesja 5: STANDARDY DOTYCZĄCE ZAKŁADU W/G BRC PC
  • Omówienie specyficznych wymagań standardu: otoczenie, stan techniczny  budynków, maszyn i urządzeń, teren zakładu, pomieszczenia dla pracowników, higiena maszyn urządzeń i pracowników, postępowanie ze szkłem, metalem i plastikiem,  DDD, wykrywanie ciał obcych, itd.
  • Inspekcje i Kontrola produktu  w/g BRC CP.
  • Kontrola produktu i testy.
  • Kontrola jakości.
  • Kontrola próbek.
  • Ćwiczenia.
Sesja 6: KONTROLA PROCESU
  • Kontrola operacji.
  • Analiza zagrożeń i ryzyka.
  • Sprzęt i jego utrzymanie.
  • Kontrola skażenia produktu.
  • Nadzorowanie sprzętu kontrolno-pomiarowego.
  • Kontrola wyrobu gotowego.
  • Personel.
  • Szkolenia i kompetencje.
  • Odzież ochronna.
  • Praktyki Higieniczne.
  • Ćwiczenia.
  • Zakończenie szkolenia.
 
CZAS TRWANIA SZKOLENIA: 1 dzień (8h szkoleniowych, 1 h = 45 min.)


Szukasz tego szkolenia
w formie zamkniętej?