Formularz zgłoszeniowy

Jesteś zainteresowany konkretnym szkoleniem?
POBIERZ FORMULARZ

Audyty

stanowią narzędzie oceny i doskonalenia systemu zarządzania jakością.

Poza obszerną ofertą szkoleń, wdrożeń i konsultacji, świadczymy także usługi przeprowadzania audytów.
Na zlecenie Klienta przeprowadzamy audyty prowadzone przez ekspertów, będących doświadczonymi audytorami w branży motoryzacyjnej, m. in. audytorami IATF oraz audytorami VDA 6.3 (na licencji) oraz audytorami systemów zarządzania jakością, m. in. dla firm z branży spożywczej, kosmetycznej, opakowaniowej.

Oferujemy audyty:

1. Wewnętrzne- dostarczające wartościowych informacji z punktu widzenia dalszego rozwoju biznesu. Celem jego przeprowadzenia jest ocena prawidłowości systemów i mechanizmów działania wewnątrz organizacji. W oparciu o nie firma może wprowadzić ewentualne zmiany usprawniające struktury organizacyjne oraz dostosowujące do wymogów określonych w wewnętrznych regulaminach. Klient otrzymuje bezstronną i obiektywną opinię audytora w formie raportu, będącego wynikiem porównania rzeczywistych procesów z przyjętymi standardami polityki przedsiębiorstwa. Wyniki audytu dostarczają kierownictwu danych na temat organizacji firmy i wykorzystywane są jedynie na wewnętrzny użytek Klienta.

2. Wstępne, prowadzone przy wdrażaniu systemu zarządzania. Stanowi wstępną ocenę zgodności
i podstawę projektowania systemu zarządzania. Pozwala ocenić zgodność  systemu w stosunku do wymagań standardu/ normy odniesienia.

3. Przed certyfikacją, pozwalający ocenić zgodność systemu zarządzania organizacji z przyjętym standardem oraz skuteczność przeprowadzonego wdrożenia wymagań standardu/normy przed certyfikacją. Klient otrzymuje pełen raport z przeprowadzonego audytu, zawierający spostrzeżenia poczynione w czasie audytu oraz ocenę elementu/elementów Systemu Zarządzania oraz stwierdzone niezgodności.

4. Audyty drugiej strony (audyt dostawcy)-  służy weryfikacji czy dostawcy i podwykonawcy realizują wymagania odbiorców. Wybór odpowiedniego dostawcy jest jedną z najważniejszych decyzji biznesowych, która powinna zostać poprzedzona jego oceną. Pozwala to minimalizować ryzyko problemów w trakcie współpracy z dostawcą. Audyt pozwala obiektywnie zweryfikować mocne i słabe strony kontrahenta. Przeprowadzony zostaje w oparciu o kryteria i zakres określony przez zamawiającego usługę. Wynikiem jest pełny, niezależny i obiektywny raport z audytu dostawców
i kooperantów zamawiającego. Weryfikacji podlegają wymagania zawarte w kontrakcie/ umowie pomiędzy zlecającym a jego partnerami, jak również specjalne wymagania zawarte w systemie zarządzania zlecającego i mogące obejmować obszary uregulowane normami ISO.

5. Audyty procesu wg VDA 6.3 (zarówno audyty procesu w siedzibie firmy, jak również u dostawców).

Gwarantujemy przeprowadzenie audytów zgodnie z najwyższymi standardami jakości.

Zapraszamy do kontaktu w przypadku chęci uzyskania dodatkowych informacji.

Zamknij