Zapisz się na szkolenie

Jesteś zainteresowany konkretnym szkoleniem?

Szkolenia

Masz pytanie? Napisz do nas! Na każde pytanie odpowiemy w 24 godziny.

Bądź na bieżąco!

Interesują Cię informacje o aktualnościach oraz najnowsze szkolenia?

Szkolenia Lean Manufacturing

Wyszukiwarka szkoleń

Szkolenie
Termin od - do
Otwarte
Online
Miasto

Szkolenia otwarte i zamknięte

Kliknij na wybraną kolumnę aby posortować wyniki
Tytuł szkolenia Data Miasto

Celem szkolenia jest przygotowanie kadry kierowniczej, technicznej, operatorów do wdrożenia programu 5S. Podczas szkolenia zostaną omówione oraz zaprezentowane przykłady programu 5S

- Poznań

Szkolenie w sposób warsztatowy pokaże uczestnikom w jaki sposób wdrażać odpowiednie narzędzia Lean Manufacturing w swoim środowisku zawodowym.

- Wrocław

Celem szkolenia jest zrozumienie zasad Kaizen i metody 5S, nabycie umiejętności stosowania zasad Kaizen i 5S w swoim obszarze oraz ostrzeżenie przed najczęściej popełnianymi błędami.

- Częstochowa

Celem szkolenia jest zdobycie praktycznych umiejętności w zakresie planowania zasobów produkcji: analizy procesów produkcyjnych dla potrzeb planowania i obciążania zasobów.

- Online

Przedstawienie założeń dotyczących systemu pomiaru efektywności pracy maszyn, prawidłowego obliczania i interpretacji wskaźnika OEE z uwzględnieniem zasięgu gromadzenia danych oraz sposobu...

- Wrocław

Celem szkolenia jest przedstawienie najważniejszych elementów systemu TPM (Total Productive Maintenance) i ich identyfikacja we własnym środowisku produkcyjnym.

- Częstochowa

Szkolenia zamknięte

Tytuł szkolenia
TPM - zwiększanie efektywności parku maszynowego w przedsiębiorstwie
5S - szkolenie on-line
6S (5S + SAFETY)
Budowanie systemu szkoleń stanowiskowych wg TWI. Instrukcje i instruktaż
Doskonalenie metod i stanowisk pracy
Dostrzeganie i eliminacja marnotrawstwa w procesie. Zwiększenie efektywności produkcji.
KAIZEN ADVANCED WG WCM
KANBAN - wdrażanie systemu
Kontrola wizualna
Lean w obsłudze klienta
Mapowanie i modelowanie procesów
MTM (Methods Time Measurement) w normowaniu czasów czynności
Normowanie czasu pracy
Optymalizacja procesów przezbrajania wg metodyki SMED wspieranej narzędziami analizy MTM
Proces i zarządzanie procesami w organizacji
SMED - redukcja czasu przezbrojeń maszyn
Standaryzacja
Techniki ciągłego doskonalenia
TPM+SMED - szkolenie on-line
TWI - szkolenie on-line

Szkolenie Lean Manufacturing – czego dotyczy?

Tradycyjne systemy zarządzania produkcją nie zawsze są efektywne. Szkolenie Lean Manufacturing pozwala zapoznać się z jednym z najpopularniejszych podejść do procesu produkcji. Wykorzystanie technik i metod Lean Manufacturing to sposób, aby w tym samym czasie zwiększyć wydajność produkcji, ograniczyć straty w zasobach i poprawić jakość gotowego produktu.

Lean Manufacturing to koncepcja zarządzania procesem produkcji, która powstała w oparciu o rozwiązania wdrożone w fabrykach japońskiego koncernu motoryzacyjnego – Toyoty. Szkolenia Lean Manufacturing dostępne w ofercie SGP są przeznaczone zwłaszcza dla członków kadry zakładów produkcyjnych, którzy są zainteresowani wdrożeniem tej metody zarządzania.

Zalety szkolenia z Lean Manufacturing

Szkolenia z Lean Manufacturing pozwalają zarówno zdobyć, jak i wzbogacić wiedzę o tej koncepcji zarządzania produkcją. W trakcie szkolenia Lean Manufacturing uczestnicy mogą:

• zapoznać się z narzędziami Lean Manufacturing – należą do nich m.in. Kaizen, Kanban, Six Sigma czy TPM,

• sprawdzić, jak wdrożenie Lean Manufacturing przełożyło się na wyniki firm działających w różnych branżach – eksperci SGP korzystają z case studies,

• poznać zalety i wyzwania, z jakimi wiąże się wdrożenie w przedsiębiorstwie metodologii Lean Manufacturing,

• uzupełnić wiedzę w zakresie standardów dokumentacji – jest ona niezbędna przy wprowadzaniu m.in. systemu TPM,

• nauczyć się, jak zmaksymalizować wykorzystanie zasobów produkcyjnych i infrastruktury.

Wszystkie szkolenia Lean Manufacturing dostępne w naszej ofercie prowadzone są przez specjalistów – doświadczonych trenerów, którzy znają omawiane zagadnienia nie tylko od strony teoretycznej, ale również praktycznej. Z kolei dzięki angażującej formie szkoleń, ich uczestnicy mogą lepiej zrozumieć poruszane kwestie.

Szkolenia Lean Manufacturing prowadzone przez Szkolenia SGP

Szukasz szkolenia z Lean Manufacturing, dzięki któremu zrozumiesz tę koncepcję zarządzania? Zapraszamy na szkolenia do SGP – przygotowaliśmy bogatą ofertę z myślą zarówno o osobach, które nigdy wcześniej nie miały styczności z tą koncepcją zarządzania, jak i specjalistach zainteresowanych pogłębieniem swojej wiedzy.

W naszej ofercie znajdziesz:

• szkolenie 5S – omawiające metodę 5S, której wdrożenie pozwala zorganizować stanowisko pracy,

• szkolenie Lean Management – na którym eksperci prezentują, jak w praktyce powinno wyglądać wdrożenie poszczególnych narzędzi Lean Manufacturing,

• szkolenie z systemu pomiaru efektywności maszyn – Lean Manufacturing to nie tylko organizacja pracy.

Proponujemy szkolenia z Lean Manufacturing w formule otwartej i zamkniętej. Każde szkolenie to duża dawka wiedzy przekazywanej w przystępny sposób – nasi specjaliści wykorzystują m.in. case studies, symulacje i gry.

Sprawdź naszą ofertę i już dziś zarezerwuj miejsce na interesującym Cię szkoleniu z Lean Manufacturing.

Zamknij