Zapisz się na szkolenie

Jesteś zainteresowany konkretnym szkoleniem?

Szkolenia

Najbliższe szkolenia otwarte

Masz pytanie? Napisz do nas! Na każde pytanie odpowiemy w 24 godziny.

Bądź na bieżąco!

Interesują Cię informacje o aktualnościach oraz najnowsze szkolenia?

Szkolenia - Szkolenia dla administracji publicznej

Wyszukiwarka szkoleń

Szkolenie
Termin od - do
Otwarte
Online
Miasto
  • Szkolenia - wstecz

Szkolenia dla administracji publicznej

Szkolenia dla pracowników administracji publicznej

Nie istnieje jedna, w pełni wyczerpująca definicja administracji publicznej. Powodem jest duża liczba zadań realizowanych przez poszczególne organy. Czym zajmuje się administracja publiczna? Na to pytanie można odpowiedzieć, wyliczając jej liczne funkcje – w kompetencji urzędników leży choćby:

• świadczenie usług publicznych – organy administracji publicznej są odpowiedzialne m.in. za utrzymanie szpitali i szkół,

• wydawanie rozmaitych zezwoleń, koncesji – o ich uzyskanie starają się m.in. przedsiębiorcy,

• wychodzenie z inicjatywą w celu pozyskania środków na realizację przedsięwzięć – mowa tu głównie o funduszach unijnych.

Podejmując czynności, pracownicy poszczególnych organów działają zgodnie z aktualnie obowiązującymi przepisami. Te jednak często się zmieniają. Stąd też szkolenia dla administracji publicznej. Ich głównym celem jest podnoszenie poziomu wiedzy urzędników.

Szkolenia dla administracji publicznej – zalety

Szkolenia dla urzędników są skoncentrowane na zmianach w prawie – zarówno planowanych, jak i tych, które weszły już w życie. Czerpiąc wiedzę od ekspertów (np. radców prawnych z bogatym doświadczeniem trenerskim), urzędnicy mogą rozwiać swoje wątpliwości i uniknąć błędów w interpretacji przepisów. To jednak nie wszystkie zalety szkoleń.

Szkolenia administracja publiczna – korzyści:

• ograniczenie rotacji – szkolenia dla pracowników administracji publicznej pozwalają zatrzymać doświadczonych urzędników,

• zmotywowanie pracowników – szkolenia dla urzędników administracji publicznej to sposób na podniesienie poziomu zaangażowania w wykonywaną pracę, rezultatem czego jest sprawniejsze działanie urzędu i jego lepszy wizerunek wśród klientów,

• zwiększenie satysfakcji z pracy – szkolenia dla urzędników samorządowych korzystnie wpływają na ich motywację i zadowolenie z pracy.

Szkolenia dla urzędników administracji publicznej – oferta Szkolenia SGP

W ofercie mamy rozmaite szkolenia dla urzędników państwowych. Prowadzimy je zarówno stacjonarnie, jak i online. Spośród naszych propozycji można wybrać:

• szkolenie z obsługi klienta – pokazujemy pracownikom urzędów, jak budować poprawne relacje z klientami i jak zachowywać się w trudnych sytuacjach,

• szkolenia dla urzędników administracji publicznej z zagadnień prawnych – zapoznajemy uczestników ze zmianami w prawie i pokazujemy jak stosować nowe przepisy,

• szkolenia z marketingu i PR – są to szkolenia dla urzędników odpowiedzialnych za kontakty z mediami i prowadzących m.in. konta urzędu na portalach społecznościowych.

Interesują Cię szkolenia dla urzędników samorządowych w przystępnej formie, z wieloma case studies i umożliwiające wymianę doświadczeń? Zachęcamy do zapoznania się z listą szkoleń, które odbędą się w najbliższym czasie i skorzystania z naszych propozycji.

Polecane szkolenia

Zamknij