Szkolenia Automotive

Branża motoryzacyjna stale się rozwija. Pojawiają się nowe technologie, zmieniają się wymagania, a oczekiwania klientów rosną. Aby nadążyć za tymi zmianami i móc świadczyć usługi na najwyższym poziomie, konieczne jest ciągłe podnoszenie kompetencji. Właśnie w tym celu oferujemy praktyczne szkolenia automotive prowadzone przez doświadczonych trenerów i skierowane do wszystkich osób pracujących w tej branży.

Wyszukiwarka szkoleń

Szkolenie
Termin od - do
Otwarte
Online
Miasto

Automotive

AUTOMOTIVE SPICE (A-SPICE)
2 790,00 zł

Automotive SPICE 4.0 (A-SPICE)

Podczas dwóch dni szkoleniowych uczestnik zyska wgląd w model Automotive SPICE 4.0 z perspektywy menedżera jakości, inżyniera jakości...
AUTOMOTIVE SPICE (A-SPICE)
2 490,00 zł

Automotive SPICE 4.0 (A-SPICE)- online

Podczas dwóch dni szkoleniowych uczestnik zyska wgląd w model Automotive SPICE z perspektywy menedżera jakości, inżyniera jakości oprogramowania...
- Online
- Częstochowa (potwierdzone)
- Online
- Częstochowa

Core tools – niezbędne narzędzia dla firm automotive

Jednym z kluczowych elementów zarządzania jakością w branży automotive są narzędzia takie jak PPAP, APQP czy SPC. Narzędzia Core Tools to zestaw pięciu podstawowych i niezbędnych narzędzi, które pomagają firmom w identyfikowaniu i eliminowaniu wad produkcyjnych i usprawnianiu procesów przy jednoczesnym zachowaniu kultury jakości. Do pięciu podstawowych narzędzi Core Tools należą:

• APQP (Advanced Product Quality Planning) – Zaawansowane planowanie jakości produktu. Jest to metoda, która pomaga w zaplanowaniu i realizacji procesu rozwoju produktu w sposób zapewniający jego wysoką jakość.
  • PPAP (Production Part Approval Process) – Proces zatwierdzania części produkcyjnych. PPAP audyt obejmuje procedurę zatwierdzania części produkcyjnych przed ich wprowadzeniem do masowej produkcji.
  • SPC (Statistical Process Control) – Statystyczna kontrola procesu. Jest to metoda, która służy do monitorowania i kontrolowania procesów produkcyjnych w celu zapewnienia ich stabilności i przewidywalności.
  • MSA (Measurement System Analysis) – Analiza systemu pomiarowego. Tę metodę wykorzystuje się do oceny dokładności i precyzji systemów pomiarowych stosowanych w procesach produkcyjnych.
  • FMEA (Failure Mode and Effects Analysis) – Analiza przyczyn i skutków wad. Jest to metoda, która służy do identyfikowania potencjalnych wad produktu, ich przyczyn i skutków oraz do opracowania działań zapobiegawczych.

Szkolenia SGP – kompleksowe wsparcie dla Twojej firmy

Oferujemy również kompleksowe kursy i szkolenia w zakresie jakości w branży automotive. Nasi specjaliści pomogą Ci we wdrożeniu systemów zarządzania jakością, przeprowadzeniu audytów i opracowywaniu procedur kontroli jakości, a także zarządzania zwrotami gwarancyjnymi.

Podnieś standardy dzięki szkoleniom zawodowym w branży motoryzacyjnej

Istnieje wiele powodów, dla których warto zainwestować w szkolenia z zakresu automotive, są to m.in.:

• Aktualizacja wiedzy i umiejętności: nasze szkolenia prowadzone są przez doświadczonych trenerów, którzy na bieżąco śledzą najnowsze trendy w branży i przekazują wiedzę, bazując na praktycznych przykładach. Dzięki temu masz pewność, że zdobędziesz nie tylko certyfikat, ale także wiedzę i umiejętności, które są aktualne i praktycznie przydatne.

• Zwiększenie konkurencyjności: współcześnie coraz ważniejsze jest posiadanie wysoko wykwalifikowanej kadry kierowniczej i dbanie o wzrost kompetencji pracowników. Ukończone szkolenia automotive to doskonały sposób na wyróżnienie się na rynku.

• Poprawa jakości usług: szkolenia z sektora automotive to inwestycja w rozwój Twojej firmy. Dzięki nim Twoi pracownicy będą mogli sprostać specyficznym wymaganiom klienta w odniesieniu do zakresu wymagań jakościowych.

Szkolenie automotive – zaufaj wysoko wykwalifikowanym trenerom

W naszej firmie stawiamy na wiedzę i doświadczenie. Nasz zespół tworzą wykwalifikowani eksperci, którzy łączą świeże spojrzenie na problemy z bogatą wiedzą i doświadczeniem praktycznym. Dzięki temu oferujemy programy szkoleń na najwyższym poziomie, dopasowane do potrzeb klientów.

Współpracujemy również z najlepszymi specjalistami w branży, co pozwala nam na ciągłe poszerzanie naszej oferty i dostarczanie klientom najnowocześniejszych sposobów rozwiązywania problemów.

Program szkolenia automotive – wybierz najlepszy dla Twojej firmy

Szkolenia z automotive mogą dotyczyć różnego rodzaju kompetencji - od zarządzania specyficznymi wymaganiami klienta (np. BMW CSR czy Ford CSR) przez wdrożenia systemu zarządzania jakością w motoryzacji (automotive quality) oraz APQP, aż do tematów o charakterze warsztatowym czy skupiających się na wąskiej tematyce, m.in. wokół wymagań standardu VDA 6.3,  IATF 16949 czy standardów CQI.

Jesteśmy doświadczonym dostawcą rozwiązań dla branży samochodowej, oferującym szeroki wachlarz usług szkoleniowych. Nasz zespół ekspertów pomoże Ci w podniesieniu standardów jakości, zwiększeniu konkurencyjności i osiągnięciu sukcesu.

Skontaktuj się z nami już dziś, aby dowiedzieć się więcej o naszych kursach i szkoleniach.