Szkolenie Stalowe kompetencje, czyli od sprzedaży do zarządzania sprzedażą

szkolenie zamknięte

Poznaj standardy planowania sprzedaży, jej raportowania i rozliczania. Dowiedz się jak zarządzać zespołem handlowym, jak delegować zadania i kontrolować rezultaty, poznaj techniki komunikacyjne znoszące bariery pomiędzy zarządzającym, a podległymi pracownikami.

Dobrzy handlowcy dzielą się na 2 grupy: artystów i rzemieślników. Obydwa typy odnoszą sukcesy i obydwa mają swoje metody kontaktu z klientami i poruszaniu się na rynku. Równocześnie koniecznym etapem rozwoju procesu sprzedaży w dużej korporacji jest zarządzanie sprzedażą w ramach standardów i struktur firmy. Aby podnieść skuteczność działań, zarówno artyzm jak i rzemieślnictwo, warto ukierunkować w pewne ramy, tak, aby zarówno organizacja jak i handlowiec odczuli tego korzyści.

Podczas szkolenia Uczestnicy:

• poznają standardy planowania sprzedaży, jej raportowania i rozliczania,
  • dowiedzą się jak zarządzać zespołem handlowym, jak delegować zadania i kontrolować rezultaty,
  • otrzymają techniki komunikacyjne znoszące bariery pomiędzy zarządzającym, a podległymi pracownikami.

PROGRAM SZKOLENIA: Stalowe kompetencje, czyli od sprzedaży do zarządzania sprzedażą

I WAŻNE DLA WŁASNEJ SKUTECZNOŚCI:

• Określanie celów sprzedażowych (ceny, ilości, terminy, wartości etc.), ich raportowanie i rozliczanie,
  •  Korzyści z jasnego określania celów sprzedażowych i prezentowania ich w ramach struktury korporacji.

II WAŻNE DLA SKUTECZNOŚCI ZESPOŁU:

• Zarządzanie zespołem sprzedażowym,
  • Tłumaczenie celów, delegowanie zadań, rozliczanie rezultatów.

III WAŻNE DLA ATMOSFERY W ZESPOLE:

• Stosunki na linii szef – doświadczony pracownik – jak wchodzić w konflikty i jak je pozytywnie rozgrywać,
  • Znoszenie barier komunikacyjnych – przyspieszanie i upłynnianie komunikacji w zespole.

CZAS TRWANIA SZKOLENIA: 1 dzień  (7 godzin szkoleniowych, 1 godzina szkoleniowa = 45 minut)

Szukasz tego szkolenia
w formie zamkniętej?